Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 5. 4. 2021.

| Sport

Naisa deklasirala Vojvodinu u Novom Sadu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
marija filipovic, naisa, nis, foto jv vanja keser
Naisa "protutnjala" kroz Novi Sad; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

U 17. kolu Superlige za rukometašice, ekipa Naise zabeležila je jednu od najubedljivih pobeda u sezoni, pošto su u hali "Slana bara" Nišlijke napunile mrežu domaće Vojvodine i slavile rezultatom 46:21 (20:13). Svoj dan imala je i kapiten Nišlijki Marija Filipović koja je s pravom ponela epitet igrača utakmice, jer je bila precizna čak 13 puta.

Na papiru je sigurno ekipa iz Niša bila favorit, ali od tima Vojvodine, koja zauzima 6. mesto na tabeli, očekivalo se mnogo više, pogotovo u drugom poluvremenu u kom su postigle svega 8, a primile 26 golova. Do 10. minuta utakmice su domaće igračice uspele da pariraju, kada je na semaforu stajalo 4:4. Tada Nišlijke prave seriju od četiri uzastopna gola i uspevaju da se odvoje. Do kraja prvog dela igre, Naisa je uspela da poveže još par dobrih odbrana, što je na drugoj strani rezultiralo golovima u napadu, pa se ne poluvreme otišlo rezultatom 20:13.

Nije delovalo da će posle 7 golova razlike u prvom delu, na kraju meča razlika doći do 25, ali su zato zaslužne pre svega igračice Vojvodine kojima u drugom delu nije ništa polazilo za rukom, za razliku od ekipe iz Niša, gde je praktično svaki pokušaj završio u mreži. Ipak, ono što je obeležilo drugo poluvreme je serija Naise od 13 uzastopnih golova za 11 minuta. Tada su se izabranice Mileta Zečevića bukvalno predale, a Ljubomir Obradović je omogućio svim igračicama da zaigraju, a jedina igračica gostujuće ekipe, osim golmana koja se nije upisala u listu strelaca, je bila Teodora Petković. Na kraju ubedljiv trijumf Nišlijki 46:21.

Naisa je novom pobedom zadržala prvu poziciju na tabeli, ali uz utakmicu više od ekipe Jagodine.

Narednog vikenda u Niš stiže fenjeraš na tabeli, ekipa Zaječara, koja je do sada sakupila svega 3 boda.

Superliga, 17. kolo: Vojvodina - Naisa 21:46 (13:20)

Dvorana. Slana bara

Sudije: Nikola Musić - Stevan Đurašinović (Vrbas)

Isključenja: Vojvodina. 2 minuta; Naisa: 4 minuta;

Vojvodina: Guteša, Vulić 3, Čaušević 2, Žarković 3, Lovrić 2, Đukić, Knežev, Lazić 1, Ivošević, Rnić 2, Veličković 2, Emilija Lazić 3, Radojčić, Zečević 3, Uzelac;

Naisa: Čogurić, Teodora Petković, Radović 3, Stojanovska 2, Milena Petković, Magdalena Petković 4, Ivanović, Stankovski 1, Stamenković 2, Nikolić 3, Filipović 13, Rajković 1, Simatović 6, Sukur 3, Tasić 2, Gakidova 5,  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: