Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:29, 31. 5. 2017.

| Sport

Naisa do finala Kupa ubedljivom pobedom nad Radničkim

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa hala MIka Antic Belic Milojevic
Kragujevčanke su imale mnogo pehova u vidu povreda igračica poslednjih meseci; foto: Vanja Keser

Oslabljeni Radnički iz Kragujevca nikako nije mogao da parira rukometašicama Naise u polufinalu Kupa Srbije, pa su Nišlijke obezbedile plasman u finale, koje je na programu sutra od 18 sati. Solidna podrška u hali “Čair” i raspoložena Katarina Radović vodili su domaće do ubedljive pobede 24:17.

Ogromna razlika u kvalitetu timova bila je uočljiva već na samom početku. Rukometašice Naise su bile odlične i u odbrani i u napadu, u kome su pronalazile najraznovrsnija rešenja da zaobiđu odbranu protivnica i poentiraju u gotovo svakog puta.

Sa druge strane, Kragujevčanke su pravile mnogo neshvatljivih grešaka, a o nadmoćnosti suparničke ekipe dovoljno govori podatak da su u prvih 13 minuta uspele da daju svega 2 gola.

Međutim, ubedljivo vođstvo opustilo je Nišlijke, pa su im se igračice Radničkog do kraja prvog dela približile na 4 gola zaostatka.

Nakon povratka sa pauze, ova razlika se neko vreme održavala, a najveći problem za Naisu predstavljala je Jovana Stoiljković iz Radničkog, koja je kasnije proglašena i za njihovu najbolju igračicu. U ključnim momentima, "domaća" Milena Milojević je bila odlična u napadu i nizala golove, što je Nišlijkama omogućilo da povrate prednost od 8 golova.

Istini za volju, Kragujevčanke nisu imale ni sreće, pa su mnogi ziceri završavali udarcima u prečku i stative.  

Trener Nišlijki Svetislav Jovanović kaže da ova utakmica nije za njih bila baš tako laka, kako se možda činilo publici.

Utakmica psihički dosta teška za nas, kada morate da dobijete utakmicu, iako smo mi trenutno kvalitetnija ekipa, zaista je teško. Početak dosta dobar, međutim zaista puno tehniških grešaka, par šuteva koji su nedopustivi za sutrašnje finale. Drago mi je što sam mogao da odmorim nosioce igre, sutra ćemo dati sve od sebe da napravimo iznenađenje - kaže Jovanović.

Naisin protivnik u finalu biće poznat nakon utakmice Bekamenta i Železničara, ali sve osim ubedljive pobede tima iz Aranđelovca bilo bi ravno čudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rulomet

    20:40 // 31. 5. 2017.

    Odlicna partija svih devojaka, cak i onih koje imaju manju minutazu, dobile su sansu da se pokazu i to dobrom svetlu.A ruzno je hvaliti malu Radovicku, koja se veceras nije upisala u listu strelaca.Stoji da je solidan bek ali ove sezone igra jako lose.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: