Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 29. 9. 2011.

| Sport

Naisa dočekuje Crvenu zvezdu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa

Rukometašice Naise će u drugom kolu Superlige ugostiti ekipu Crvene zvezde u subotu, 1. oktobra od 18:30h u sali OŠ "Mika Antić".

Na startu sezone Naisa je poražena na gostovanju u Čačku (23:21), a prvu pobedu probaće da ostvari na svom terenu protiv Crvene zvezde. Početak sezone nije počeo kao što su se nadali u niškom timu jer ekipa od par iskusnijih igračica i uglavnom mlađih rukometašica iz Naisine škole nije se dovoljno uklopila i pripremila za superligaške izazove.

- Utakmica u Čačku je bila prva posle niz prijateljskih. Mnogo smo promašivali, sada moramo da uđemo mnogo hrabrije. Verujem da ćemo igrati sve bolje i bolje iz kola u kolo. Crvena zvezda dobro igra, iskusnije su za nijansu. Moramo da damo sve od sebe - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Za meč protiv Zvezde Naisa će najverovatnije biti jača za Anastasiju Budai koja je najnovije pojačanje niškog kluba. A pojačanje će biti potrebno i na tribinama.

- Mislim da ćemo uspeti da registrujemo Anastasiju Budai. Značiće nam u fazi odbrane. Naša prednost je i domaći teren, zato pozivam publiku da nas podrži jer nam puno znači podrška sa tribina. Očekujem da dobijemo ovaj meč i da krenemo da ostvarujemo prvi cilj, a to je opstanak u Superligi - dodao je Jovanović.

Zvezda je u prvom kolu igrala nerešeno sa Jagodinom (22:22). Prošle sezone Naisa je prvo na svom terenu bila bolja od Zvezde (34:23), dok je u Beogradu Zvezda slavila sa 29:25.

- Posle poraza u Čačku svi smo se trgli. Nadam se da ćemo pokazati šta i kako umemo. Nijedna ekipa u ligi nije za potcenjivanje. Nadam se da će i Budai moći da igra jer će nam biti od velike pomoći. Ispoštovaćemo sve što trener bude zahtevao od nas i da ostvarimo pobedu kod kuće - rekla je Ana Kačarević, golman Naise.

Meč u Čačku je zaboravljen, a svi u niškom klubu okrenuti su ka utakmici sa "crveno-belim" rukometašicama.

- Žao nam je mnogo zbog poraza. Nismo se dovoljno trudile. Obaveza nam je da pobedimo zbog trenera, uprave i zbog svih nas. Gore od onoga u Čačku nije moglo. Željne smo dokazivanja, nadam se da ćemo pobediti - rekla je Maja Veljković, rukometašica Naise.

Ostali parovi 2. kola:

01.10. u 18h Knjaz Miloš - JP Radnički
01.10. u 20h Železničar Metal-Cinkara - Radnički Lepenica-KG
01.10. u 20h MAX Sport - Bačka Palanka-Nopal
02.10. u 14:30h Cepelin - Čačak
Jagodina - Zaječar

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: