Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 13. 3. 2012.

| Sport

Naisa dočekuje šampiona

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa, zajecar
Sa polufinala prošlogodišnjeg Kupa; foto: rss.org.rs

U odloženom meču 14. kola Superlige rukometašice Naise dočekuju Zaječar u sredu, 14. marta od 18:30h u hali Čair.

Pobeda nad Radničkim u Beogradu rukometašicama Naise obezbedila je četvrtu pozciju na tabeli Superlige posle odigranih 13 utakmica, a sada ih čekaju prava iskušenja. Prvo sjajna ekipa Zaječara, a za četiri dana i Jagodina. Naisa će prvo ugostiti Zaječarke koje već skoro tri godine ne znaju za poraz u domaćim takmičenjima.

- Ne treba trošiti reči na ekipu Zaječara, nisu izgubili ni bod tri prethodne sezone. Očekujem da naše igračice budu borbene i pokažu kvalitet. Sve osim poraza bilo bi iznenađenje - rekla je Vesna Petrović-Milošević, direktorka Naise.

Zna se ko ima ulogu favorita, ali niške rukometašice se ne predaju bez borbe. Utakmica protiv Zaječara će polsužiti i da se vidi kakva je trenutna forma mlade ekipe Naise.

- Zaječar je favorit u Nišu. Nama je bitno da do sada nismo nadigrani i da smo se sa svima nosili. Treba u ovoj utakmici pružiti što veći otpor, a malde igračice da pokažu talenat. Tražiću borbenu igru, a kroz borbenost možemo da napravimo i rezultat - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Utakmica je u sredu, 14. marta od 18:30h u hali Čair, a ulaz je besplatan.

- Pozivam navijače da dođu i pomognu nam, a videće zaista kvalitetan rukomet. Mlađe rukometašice imaju priliku da dobiju šansu i ako je iskoriste, tako da se nametnu treneru za ostatak sezone - rekao je Slobodan Dimitrijević, tehnikom Naise.

Da neće biti lako protiv dvostrukog šampiona države i trenutno lidera Superlige znaju i igračice.

- Iskusnija su ekipa od nas, ali ćemo se mi boriti do kraja. Igraćemo maksimalno, a nadam se da će sve biti onako kako treba - rekala je Sanja Premović, rukometašica Naise.

Naisa će u subotu, 17. marta ugostiti trenutno drugoplasiranu Jagodinu.

Ostali rezultati 14. kola:

Železničar Metal-Cinkara - Bačka Palanka-Nopal 28:24 (13:12)
Knjaz Miloš - Radnički Lepenica-KG 28:25 (15:13)
MAX Sport - Čačak 26:17 (12:7)
Cepelin - Crvena zvezda ---
Jagodina - JP Radnički 27:21 (14:10)

Bez Naisih igračica u reprezentaciji

Ana Kačarević Ana Kačarević

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković pozvao je 28 igračica na pripreme za utakmice sa Rumunijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrane 22. i 24. marta. Na spisku nema nijedne igračice Naise, iako je golman Ana Kačarević prethodno bila na spisku za trenažni proces u Beogradu.

- U klubu smo razočarani odnosom stručnog štaba reprezentacije prema Naisi. Igračice kada napuste naš klub postaju reprezentativke. Ne mogu da verujem da nema mesta za Suzanu Ćubelu, Anastaziju Đoković, Mariju Petrović ili Anu Kačarević. Pozvala sam selektora i obećao je da će doći u subotu da gleda meč Naise i Jagodine - rekla je Vesna Petrović-Milošević.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: