Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 25. 2. 2021.

| Sport

Naisa drugi put za nedelju dana savladala Radnički

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
naisa graz
Nišlijke pobedile Kragujevčanke; Ilustracija; foto: ŽRK Naisa

Samo tri dana nakon poraza u Šapcu od ekipe Medicinara, rukometašice Naise nakon velike borbe savladale su ekipu Radničkog iz Kragujevca u 12. kolu Superlige rezultatom 30:27 (14:14). Najefikasnija igračica utakmice bila je kapiten niškog tima Marija Filipović sa 8 golova.

Zgusnust raspored u najjačaoj ligi za rukometašice ne dozvoljava ekipama mnogo odmora, pošto su, pored obaveza u prvenstvu, pojedine ekipe imale prošle nedelje obaveze i u Kupu, a uskoro ih očekuje i završnica ovog takmičenja. Upravo su se ekipe Naise i Radničkog sastale prošle srede u četvrtfinalu Kupa, a oba puta slavile su izabranice Ljubomira Obradovića.

Prvo poluvreme u hali „Čair“ proteklo je u potpuno izjenačenoj borbi, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nijedna ekipa nije vodila sa više od jednog gola razlike. Baš kao i prošle nedelje u Kragujevcu, Naisa u drugo poluvreme ulazi motivisanije i organizovanije i pravi rezultatski plus od 4 gola, da bi ta prednost u 50. minutu utakmice bila i 6 golova razlike (27:21).

Ipak, kada su svi očekivali da će drugoplasirana ekipa na tabeli rutinski privesti meč kraju, Kragujevčanke prave seriju od 6 vezanih pogodaka, pa je na tri minuta pre kraja Obradović morao da uzme tajm-aut. Odreagovale su igračice iz Niša, postigle dva gola i tako rešile meč u svoju korist (30:27).

Najefikasnija igračica utakmice po zna koji put ove sezone bila je Marija Filipović, koja je mrežu ekipe iz Kragujevca pogađala 8 puta, dok je igračica utakmice Sukur dala 6 golova. Kod ekipe Radničkog, Stepanović se 7 puta upisala u listu strelaca, a pratile su je Petrović sa 6, odnosno Veličković sa 5 pogodaka.

Ovom pobedom Naisa se opet primakla prvoplasiranoj Jagodini na samo jedan bod, jer su one u derbiju kola poražene od ekipe Bekamenta rezultatom 17:16.

Nišlijke će šansu za drugi vezani trijumf u šampionatu imati već u nedelju, 28. februara, kada će gostovati ekipi Vrbasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: