Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 13. 3. 2021.

| Sport

Naisa drugu godinu zaredom poražena od Jagodine u finalu Kupa

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
naisa
Utakmica rešena u poslednjem minutu; foto: foto: JV / Vanja Keser

Opet nisu uspele rukometašice Naise da osvoje pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije, pošto su u izuzetno zanimljivom okršaju Jagodinke bile bolje rezultatom 22:21 (12:9). Utakmica je rešena u poslednjem minutu golom Jelene Gojković koja je uspešno realizovala sedmerac.

Za razliku od prošlogodišnjeg finala u Zrenjaninu, u Smederevu je viđena izuzetno neizvesna utakmica. Prvu ozbiljniju prednost na meču, izabranice Dragana Markova stekle su u 24. minutu kada su povele rezultatom 8:5. Uspela je Naisa da dođe do 9:8, ali je ekipa Jagodina opet uspela da se odvoji i na poluvreme ode sa tri gola razlike (12:9).

Start drugog dela je doneo najveće vođstvo timu iz Jagodine, a na semaforu je u 36. minutu stajalo 14:10. Uspele su Nišlijke da dođu do minimalnog zaostatka, pa čak i da izjednače, ali je Ljubomira Obradovića koštala igra sa 7 igračica u polju, što su iskusne Jagodinke koristile da pogađaju prazan gol.

U poslednji minut utakmice ušlo se rezultatom 21:21, iskusni kapiten nominalnog domaćina Jelena Gojković zaradila je sedmerac i uspešno ga realizovala. Zatražio je trener Naise tajm-aut na 30 sekundi do kraja, a poslednji napad nije doneo promenu rezultata, pošto je lopta ispala iz ruku rukometašice Naise i pehar je ostao u vlasništvu ekipe Jagodine.

Nakon utakmice, selektror ženske reprezentacije Srbije i trener Naise Ljubomir Obradović nije bio zadovoljan organizacijim završnog turnira u Smederevu.

Ovo bi bilo sigurno bolja utakmica, da su ekipe između polufinala i finala imale dan pauze. Da bi se pružio maksimum potreban je dan odmora. Ne želim da umanjim uspeh Jagodine, ali je naša utakmica juče bila mnogo teža. Jagodina je kontrolisala čitavu utakmicu i nije imala padove u igri kao mi. Uspeli smo da nadoknadimo četiri golova minusa, ali to nije bilo dovoljno, zaključio je Obradović.

Najefikasnije igračice u pobedničkom timu bila je Tanja Ašanin sa 8 golova, odnosno Jelena Gojković sa 7. Kod Naise su po 5 golove postigle Simatović i Gakidova.

Ovo je ekipi Jagodine četvrti osvojeni Kup Srbije, a do kraja prvenstva u Superligi ove dve ekipe vodiće borbu za titulu do samog kraja. Sledeće nedelje će ekipe odmarati, s obzirom na to da je na programu kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, na kome će učestvovati i reprezentacija Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    20:35 // 14. 3. 2021.

    Kako neki klub može da osvoji bilo koji trofej kad nema finasijsku podršku grada.Palma sve to radi kako treba i uigrano.A kod nas u Nišu niti imamo Budzet za sport,niti većnika za sport,niti komisiju za dodelu novčanih sredstava za klubove.Svaka nova vlast na početku ima problema oko funkcionisanja grada?Ali ove se očigledno radi da Gradonačelnica uopšte nije zainteresovana za sport.

  • Mara

    06:27 // 14. 3. 2021.

    Biće bolje

  • Mirko

    23:48 // 13. 3. 2021.

    Naravno da su izgubili kad im dosla Gradonacelnica baksuz da im poželi sreću. Ona i ne zna s kim su igrali. A budzet im smanjila za 50%
    NEMA OD NISKOG SPORTA NISTA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: