Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 11. 11. 2017.

| Sport

Naisa gostuje Boru, ali je muči raspored mečeva pred Čelendž kup

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa
Sa 6 pobeda i 1 porazom, Naisa je trenutno na 2. poziciji, sa bodom više od Bekamenta i isto toliko manje od Medicinara; foto: Vanja Keser

Iako stanje na tabeli, ali i tri ubedljive pobede u pripremnom periodu, daju ulogu favorita rukometašicama Naise, one su oprezne pred gostovanje Boru. Povrede i dalje muče superligaša iz Niša, ali u klubu svakako očekuju pobedu u utakmici koja se igra večeras od 18 sati.

Silovito su otpočele sezonu niške rukometašice, ali trener Svetislav Jovanović nije bio zadovoljan poslednjim partijama, mada su one i tada pobeđivale. Svakako su uzele danak i povrede Tamare Žarković, Sanje Simić i Katarine Radović, koja se jedina oporavila i trener očekuje da zaigra u Boru.

Jesmo dobro odigrali te prijateljske utakmice, međutim prvenstvo je prvenstvo, mnogo ozbiljnije. Malo su nas poremetile ove povrede, ali šta je tu je, mi i u Bor idemo na pobedu. Oni su zanimljiva ekipa i nimalo naivna, neće da bude uopšte lako. Daćemo sve od sebe, od prvog do poslednjeg minuta, očekujem pravu borbu, ali i pobedu - rekao je trener.

Sastav Bora se malo promenio u odnosu na prošlu sezonu, kada su bile najbolji tim u plej-autu, a onda napravile istorijski uspeh i plasirale se u 3. rundu Čelendž kupa. Ipak, na domaćoj sceni im ne ide tako dobro, s obzirom na to da su samo 2 puta pobedile i nalaze se na 7. poziciji.


Ne zna se kada će igrati sledeću utakmicu

Bliži se i Naisin nastup na evropskoj sceni, u Čelendž kupu, s obzirom na to da će 17. i 18. novembra odigrati dvomeč sa izraelskim Makabijem. Zbog gustog rasporeda, oni su tražili da se odloži njihova utakmica 9. kola protiv Mladosti, ali se ne zna da li će to biti odobreno i kada će se ona zapravo igrati.

Mi smo tražili da se to odloži posle Makabija, ili da bude pre početka prvenstva, januara. Međutim, Savez traži da se igra pre, onda smo mi tražili da se igra osmog, ali Pazova nije prihvatila, pa smo tražili da se igra u utorak 14, pa nisu ni to prihvatili. Još uvek to nije rešeno, rešava se trenutno, pa ćemo da vidimo - ispričao je Jovanović.

Postoji mogućnost i da tu utakmicu odigraju 15. novembra, što bi bilo veliko opterećenje po i ovako rovitu ekipu Naise. Ono što je pozitivno u ovoj situaciji je što će se obe utakmice sa ekipom iz Tel Aviva odigrati u "Čairu", pa Nišlijke makar neće biti opterećene dalekim putovanjem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    00:36 // 13. 11. 2017.

    A zašto Čelendž kup? Zašto nije moglo "Izazov pehar"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: