Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:11, 28. 4. 2021.

| Sport

Naisa i Jagodina remizirale u derbiju ligaškog dela prvenstva

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Naisa VAK
Naisa ispustla šansu da sa prvog mesta uđe u plej-of; foto: V. Keser/Južne vesti

Nisu uspele rukometašice Naise da se domognu prve pozicije na tabeli, pošto je meč 20. kola Superlige protiv ekipe Jagodine završen nerešenim rezultatom 20:20 (12:12). Imala je Simona Stojanovska šut za pobedu 10 sekundi pre kraja meča, ali je njen šut za malo bio neprecizan jer je lopta pogodila prečku.

U utakmici koja je odlučivala ko će u plej-of sa prve pozicije, jednim bodom mogu biti mnogo zadovoljnije rukometašice iz Jagodine koje su ostale na prvom mestu sa jednim bodom prednosti u odnosu na Naisu. U vrlo neizvesnoj i borbenoj utakmici, domaće rukometašice su promašile dva sedmerca što ih na kraju koštalo pobede.

Bolje su izabranice Ljubomira Obradovića otvorile meč, a zahvaljući raspoloženoj Mileni Petković na golu i dobroj igri u napadu su u 14. minutu povele sa 8:4. Odreagovao je trener Jagodine Dragan Markov, zatražio tajm-aut nakon čega se njegova ekipa potpuno rezultatatski vratila u meč (9:9). Uspevale su Nišlijke da još tri puta do kraja prvog dela povedu, ali su igračice Jagodine stizale do izjednačenja, a poslednji gol za nerešen rezultat na poluvremenu postigla je Jelena Gojković u poslednjim sekundama (12:12).

Vrlo tvrdo drugo poluvreme obilovalo je grškama i promašajima, a gostujuća ekipa je na startu došla i do prvog vođstva (13:12). Igračice Naise prvi gol u drugom delu su postigle tek u 36. minutu. Nije se napad odvijao kako je Obradović želeo pa je pokušao da igra sa 7 igračica u polju, što mu se u nije baš isplatilo. Ipak, dekoncentrisane Jagodinke su dozvolile domaćoj ekipi da opet dođe do dva gola prednosti (19:17), ali su se baš kao i u prvom delu brzo trgle i stigle do novog poravnanja (19:19).

U poslednji minut utakmice se ušlo sa nerešenim rezultatom 20:20, pokušao je Markov da nacrta akciju na tajm-autu, ali su njegove igračice izgubile loptu pa je Naisa imala 30 sekundi da postigne gol i dođe do prvog mesta. Tada je i Obradović zatražio minut odmora, opet ubacio 7 igračice na teren u pokušaju da dođe do vredna dva boda. Na 10 sekundi pre kraja Simona Stojanovska se izborila za poziciju šutirala sa 9 metara ali je lopta nakon njenog udarca pogodila prečku, pa je rezultat ostao nerešen (20.20).

Do kraja regularnog dela prvenstava ostalo je još dva kola, a tim Naise će u narednom kolu sledeće srede gostovati ekipi Železničara. Nakon što se bude odigralo i poslednje kolo, uslediće plej-of u kome će učestvovati najbolje 4 ekipe.

Superliga 20. kolo: Naisa - Jagodina 20:20 (12:12)

Dvorana: SC Čair

Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) - Aleksandar Pandžić (Zrenjanin)

Isključenja: Naisa: 6 minuta; Jagodina: 4 minuta;

Naisa: Teodora Petković, Đurović, Radović 2, Stojanovska 3, Milena Petković (12 odbrana), Magdalena Petković, Ivanović, Stankovski, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 3, Rajković, Simatović 3, Sukur 3 , Tasić 1, Gakidova 4;

Jagodina: Kostić, Adžić 3, Ćorović, Majkić 2, Bulatović 5, Vučević 1, Lovrić, Jovanović 2, Raičević 4, Ašanin 1, Đurađinović (12 odbrana), Stojanović, Gojković 2;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cair

    08:23 // 29. 4. 2021.

    Ljuba je ispustio pobedu svijim tvrdoglavim vodjenjem ekipe.Forsira desnu stranu a ta strana mu nanize 6-7 promasaja umesto da prave visak na levo krilo gde je Filipovicka.Gle cuda napravili visak na to krilo kad je ova imala iskljucenje i to kad se odlucuje utakmica u 57 ili 58 minutu.Ljubo pogledaj snimak i trazi sam sebi tajm aut.Ako ne osvojis titulu sa ovim timom to je pitanje za upravu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: