Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 24. 1. 2020.

| Sport

Naisa i Mladost otvaraju prolećni deo sezone Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
naisa
Ekipa Naise pre ostalih nastavlja prvenstvo; foto: JV / Vanja Keser

Nedelju dana pre većine klubova, Naisa i Mladost odigraće meč 10. kola Superlige, prvog u prolećnom delu sezone. Zbog obaveza Nišlijki u osmini finala Čelendž kupa, meč u hali "Čair" se igra u subotu, 25. januara, a u taboru Naise očekuju osmu pobedu u sezoni.

Posle više od dva meseca Naisa nastavlja takmičarsku sezonu, a prvu zvaničnu utakmicu u 2020. odigraće na svom terenu. Zbog obaveza u osmini finala evropskog Čelendž kupa, koji igraju već 1. februara, niške rukometašice dočekaće Mladost u 10. kolu Superlige nedelju dana pre datuma kojim se nastavalja šampionat.

Nišlijke imaju sedam trijumfa i dva poraza i to od vodećih Jagodine i Bekamenta, a sa 259 datih golova treća su napadačka ekipa u ligi. Tokom zimske pauze niška ekipa je dobro radila, smatra trener Svetislav Jovanović.

Mislim da smo pauzu dota dobro iskoritili, devojke su dobro radile. Svaka utakmica je za sebe, treba ozbiljno da shvatimo ekipu Mladosti, a očekujem ozbiljnost igračica i da dođemo do pozitivnih rezultata - kaže Jovanović.

Ekipa Mladosti je u jesenjem delu sezone sakupila dve pobede, remi i šest poraza i nalazi se na sedmom mestu na tabeli.

Mladost nije napravila rezultat koji sam očekivao pre prvenstva, to je ekipa koja je trebalo da se broiz za plej-of. Imaju par igračica koje su za respekt, ali ne dajem im puno šanse da se ovde pokažu. Milsim da smo bolji - dodao je Jovanović.

U prvom delu sezone, u Novoj Pazovi, Nišlijke su slavile rezultatom 28:22.

Meč u hali "Čair" je na programu u subotu, 25. janaura od 18:30.


U potrazi za još jednim golmanom

Na pripremnoj utakmici protiv Bekamenta, koja je odigrana u subotu, 18. januara, povredila se golman Naise Anastasija Čogurić. Da je povreda ozbiljna i da se mlada golmanka neće skoro vratiti među stative, potvrdio je i trener Jovanović.

Ta povreda je bilo ono negativno protiv Bekamenta, ali šta je tu je. Tu nam je Milena Petković, a dobiće šansu i mlada Katarina Ivanović. Ako se nađe golman na tržištu, imaćemo priliku da se pojačamo jer definitivno nam treba još neki igrač - dodaje Jovanović.

U meču protiv Bekamenta, koji je odigran u Nišu, slavile su gošće sa 29:28.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: