Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:12, 2. 10. 2010.

| Sport

Naisa i Radnički zabeležili pobede

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Rukometašice Naise i fudbaleri Radničkog ostvarili pobede za vikend. Sinđelić deklasiran u Beogradu, rukometaši Naisusa poraženi od Priboja. Košarkaši Sinđelića i Niša poraženi na startu takmičenja.

Rukomet

Maks Sport – Naisa 28:20 (15:6)
Rukometašice Naise su pobedom startovale u novoj sezoni pošto su na gostovanju u prvom kolu Superlige savladale ekipu Maks Sporta. Najefikasnija u niškom timu je bila Jasna Tošković sa 6 golova, dok su Nevena Turanjanin, Jelena Filipović i Ivana Milošević dale po 5 golova. Na početku domaći tim je poveo sa 2:1, ali je Naisa sa 8:0 preuzela kontrolu nad utakmicom. U finišu meča trener Svetislav Jovanović je odmarao iskusnije igračice, pa su i mlađe dobile priliku da se pokažu. U sledećem kolu Naisa gostuje ekipi Cepelina iz Beograda.

Priboj – Naisus 33:31 (16:14)
U trećem kolu Superlige za rukometaše Naisus je poražen na gostovanju u Priboju. Andrija Mađar je sa 7 golova bio najefikasniji, dok je Stefan Jovanović postigao 6 golova. Nikola Dolić i Miloš Milosavljević su dali po 4 gola. Golman Marko Milosavljević je imao 7 odbrana. To nije bilo dovoljno da niški tim zabeleži drugu pobedu u sezoni. Priboj je vodio većim tokom meča, ali su niški rukometaši imali priliku da preokrenu. U 58. minutu su promašili gol za izjednačenje i eventualni preokret. U narednom kolu Naisus dočekuje Dinamo, koji je u sva tri kola poražen.


Fudbal

Radnički Niš – Sloga Despotovac 3:0 (3:0)
U osmom kolu Srpske lige Istok Radnički je savladao ekipu Sloge iz Despotovca i tako ostao na prvom mestu tabele. Sva tri gola niški tim je postigao u prvom poluvremenu, a poveo je već u 6. minutu golom Marka Mančića. U 30. minutu Milan Todorović je udvostručio prednost, dok je konačan rezultat 7 minuta kasnije postavio Čedomir Paunović. Radnički je posle osam kola na prvoj poziciji sa 22 boda iz 7 pobeda i jedan remi. U sledećem kolu 10. oktobra gostuje ekipi Vlasine.

BASK – Sinđelić 4:0 (1:0)
Sinđelić je poražen od BASK-a na gostovanju u 9. kolu Prve lige Srbije. Domaća ekipa je povela u 22. minutu golom Duška Radosavljevića i tim rezultatom se otišlo na odmor. Do 70. minuta ekipe su imale svoje šanse, ali je tada Rodoljub Paunović doneo prednost od 2:0 BASK-u. Šest minuta kasnije sa penala Slobodan Dinčić povećava prednost, a konačni rezultat postavlja Paunović drugim golom u 84. minutu. Posle ovog poraza Sinđelić ostaje sa 11 bodova iz 4 pobede, jednog remija i 4 poraza. Naredno kolo je na programu 9. oktobra, a Sinđelić od 15h dočekuje Novi Sad.


Košarka

Viva basket – Sinđelić 98:75 (25:13, 31:25, 20:20, 22:17)
U prvom kolu Prve B lige košarkaši Sinđelića su poraženi od ekipe Viva basket. Od početka meča beogradski tim je vodio i nametnuo svoj ritam igre. U narednom kolu Sinđelić dočekuje Radnički Basket.

Niš – Radnički basket 58:68 (11:16, 16:21, 18:18, 13:13)
Niš nije uspeo da iskoristi domaći teren u prvom kolu Prve B lige pošto je poražen od ekipe Radnički basket. Gostujući tim se posle dve četvrtine „odlepio“ na plus 10, što je održao do kraja meča. Niš će u narednom kolu gostovati Železničaru iz Inđije, koji je poražen od Spartaka.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: