Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 21. 11. 2021.

| Sport

Naisa i drugi put savladala Dudelanž i plasirala se u četvrto kolo Evrokupa

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Naisa
Dupla pobeda Naise; Ilustracija; foto: M. M.

Rukometašice Naise i u revanš meču 3. kola EHF Evrokupa bile su bolje od ekipe luksmeburškog Dudelanža i plasirale se u 4. kolo tog evropskog takmičenja. Tim iz Niša do pobede predvodile su Olivera Nikolić i Sanja Stamenković koje su zajedno postigle 15 golova.

Baš kao i u prvom meču, u hali ”Čair” viđeno je izjednačeno prvo poluvreme u kome su se ekipe smenjivale u vođstvu, a na kraju prvih 30 minuta otišle sa nerešenim rezultatom 11:11.

Izabranice Živojina Maksića su odlično otvorile drugo poluvreme i posle 10 minuta nastavka utakmice serijom od 5:0 povele rezultatom 16:11. Nišlijke su time stekle i rezultatsku i psihološku prednost na terenu s obzirom na to da su i u prvom meču slavile sa tri gola razlike, pa su ekipi Dudelnaža stavile do znanja da će na kraju dvomeča one izaći kao pobednice.

Luksemburški predstavnik je do kraja igrao maksimalno, ali je to bilo dovoljno samo za poraz od 4 gola razlike (25:21).

Naisa je bez većih problema privela utakmicu kraju i dvostrukom pobedom u 3. kolu našla se u u društvu najboljih 16 ekipa Evrokupa.

U dalji tok takmičenja plasirale su se i rukometašice Bekamenta koje su u dva meča bile bolje od italijanske ekipe Jomi Salerno. Upravo će Bekament i Naisa krajem decembra odigrati svoj međusobni duel u Superligi.

3. kolo EHF Evrokupa: Dudelanž - Naisa 21:25 (11:11)

Dvorana: Čair;

Sudije: Tadaraška - Nazaruk (Belorusija);

Dudelanž: K. Virc 3, Dikes 2, Vilems 3, Fiorina, Botoli 2, D. Dautaj 5, Gambini, Krier, Dž. Virc 4, Osoimven, Leitien, Korbonoi Karuzo, Kolareli-Karara 2, M. Dautaj, Lagarigu

Naisa: Gudžić, Ranđelović, T. Petković 1, Đurović, Veljković 4, Dala, Stojanović 1, Mihajlović 2, M. Petković, Ivanović, Milošević 2, Stamenković 7, Nikolić 8, Rajković, Mledenović, Belić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuzman

    15:39 // 21. 11. 2021.

    Svaka cast devojke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: