Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 22. 4. 2016.

| Sport

Naisa konačno savladala Izvor

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-naisa-anastazija-djokovic.jpg
Maestralna na ovom meču - Anastazija Đoković; foto: Vanja Keser

Tek iz petog pokušaja ove sezone rukometašice Naise savladale su najkvalitetniji tim Srbije Izvor iz Aranđelovca. Nišlijke su u revanš meču četvrtfinala Kupa trijumfovale rezultatom 29:28 (16:15).

Bila je ovo “Pirova pobeda” domaće ekipe budući da je u prvom meču aranđelovački sastav ubedljivo trijumfovao 33:20, ali jako bitna za sticanje samopouzdanja pred odlučujuće utakmice Naise u plej-ofu prvenstva gde imaju realne šanse da se domognu zvanja vicešampiona.

Briljirala je u domaćem sastavu Anastazija Đoković sa 13 golova, dok je u odlučujućim momentima meča izvrsno branila Tamara Popović, koja je sakupila 11 odbrana.


Rezultatska klackalica u prvom poluvremenu

Prvih 30 minuta igra je bila dosta ujednačena. Ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, a razlika ni u jednom trenutka nije bila veća od 2 gola.

Raspoložena za igru na startu bila je levi bek Ana Tomković koja je, uz dve bivše rukometašice Naise, pivota Mariju Petrović i golmana Anu Kačarević, bila pokretačka snaga iskusne gostujuće ekipe.

No, najistaknutiji igrač prvog dela, kao i čitave utakmice, bio je Naisin univerzalac Anastazija Đoković, koja je naročito u prvom poluvremenu bila nezadrživa i nepogrešiva. Sa 9 golova iz isto toliko pokušaja bila je najzaslužnija za minimalnu prednost domaćih igračica nakon 30 minuta - 16:15.


Domaće mogle ranije da obezbede pobedu

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao niškom sastavu. Pokretnom i agresivnom odbranom, i izuzetno kreativnim napadima Naisa je sa po dva gola Karalićeve i Stefanovićeve napravila seriju 6:1 i u 37. minutu vodila 22:16.

Đoković Popovićeva je odbranama unela sigurnost u svoje redove u finišu meča; foto: Vanja Keser

Možda je u tim trenucima prednost mogla biti i ubedljivija, ali su dva promašena sedmerca i neiskustvo igračica sa manjom minutažom ove sezone, koje su u tim trenucima bile na parketu koštale Naisu eventualno dvocifrenog vođstva.

Daleko iskusnija ekipa Izvora umela je to da kazni i mic po mic topila zaostatak, pa je meč ušao u dramatičnu završnicu. Razigrala se u tim trenucima Milica Anić koja je različitim rešenjima u napadu dovodila do ludila odbranu niškog tima, pa se u poslednjih 60 sekundi ušlo sa nerešenim rezultatom - 28:28.

Tada je strateg ni[kog tima Svetislav Jovanović zatražio tajm-aut, odlučujući napad išao je na koga drugog nego na Đokovićevu, koja je prodorom i sigurnom završnicom postigla svoj 13. pogodak i konačan rezultat meča - 29:28.


Jovanović: Voleo bih da je prvenstveni meč

Trener Naise Svetislav Jovanović bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Odigrali smo opušteno i iz te rasterećenosti došli do pobede koja je jako bitna na psihološkom planu. Voleo bih da je ovo bio prvenstveni meč, ali pokazali smo da možemo da se nosimo i sa najjačom ekipom u državi - podvukao je on.

Sledi dvonedeljna pauza, a zatim tri odlučujuće utakmice nakon kojih će biti poznato da li će Naisa u sezoni gde je prevazišla sva očekivanja osvojiti drugo mesto.

NAISA - IZVOR 29:28 (16:15)

HALA: Čair, Niš

SUDIJE: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin)

ISKLjUČENjA: Naisa 2, Izvor 0 minuta

SEDMERCI: Naisa 6 (4), Izvor 6 (5)

NAISA: Popović 11 odbrana, Petković 4 odbrane, Jevtović, Nikolić, Karalić 2, Pešić 1, Đoković 13 (3), Stefanović 4, Radović 4, Nedeljković 3 (1), J. Zdravković 1, Mitrović, Stojov, Vučković, Milojević 1, Tanasković

IZVOR: Simić, Karić, Kačarević 11 odbrana, Kojić 1, Radoičić 1, Anić 7 (1), Ilić, Rabata 4, Mrnješ, Tomković 4, Rajović 4, Grbić, Đoković, Danilović 4 (4), Stefanović, Petrović 3

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Majstor

    20:52 // 23. 4. 2016.

    Sve pohvale Ziju Djokovic koja konstantno igra dobro,koja je davnih dana zasluzila poziv u reprezentaciji.Sigurno nase najbolje levo krilo i jedna od najboljih koje igraju ovu nasu osiromasenu ligu.Treba da bude putokaz mnogim igracicama za odnos prema treningu,igri i kolektivu.Bravo.

  • Vlada

    10:34 // 23. 4. 2016.

    Odlična, požrtvovana igra. Treba Naisi (bar) jedna visoka igračica na beku, jer je gomila šuteva bila izblokirana. Centralni deo dbrane je bio bar 20ak cm viši od naših devojaka. Mada, s ovako srčanom igrom, ni to nije bio nepremostiv problem.
    Tek da se zna, jeste trener Izvora više nego obično rotirao igračice, ali su ipak one nejbolje igrale najviše. Utoliko je veći značaj ove pobede.

  • karanfil

    06:05 // 23. 4. 2016.

    Dobro je

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: