Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:51, 14. 3. 2020.

| Sport

Naisa na finalnom turniru Kupa Srbije, pobeda u Šapcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
naisa
Nišlijke u polufinalu Kupa Srbije; foto: foto: JV / Vanja Keser

Samo pet dana nakon četvrtfinala Čelendž kupa u Portugalu i plasmana u polufinale ovog evropskog takmičenja, rukometašice niške Naise otišle su korak dalje i u nacionalnom Kupu. Pobedom 34:23 (15:11) protiv Medicinara u Šapcu, u meču bez publike, Nišlijke su obezbedile mesto na finalnom turniru Kupa koji bi trebalo da bude 11. i 12. aprila u Zrenjaninu.

Opravdale su ulogu favorita niške rukometašice, a neizvesno je bilo samo do polovine prvog poluvremena. Naisa je potom sigurnijom igrom napravila razliku i na poluvremenu je bilo 15:11 za gošće.

Uzvratio je Medicinar početkom drugog dela igre, ali je niška ekipa bez mnogo problema vratila ubedljivu prednost do konačnih plus 11 (34:23). Trener Naise Svetislav Jovanović zadovoljan je rezultatom i plasmanom u polufinale.

Plašio sam se da dalek put na Madeiru ne ostavi traga, ali smo uspeli da odmorimo i osvežimo ekipu u prethodna dva dana. Jesmo se mučili u prvom delu jer smo promašivali zicere iz kontranapada i sa linije od šest metara. Kada smo i taj segment igre doveli u red, prelomili smo utakmicu. Sigurno je da sam zadovoljan jer nije lako dobiti Medicinar u Šapcu sa 11 golova razlike - kaže Jovanović.

Naisa će u polufinalu igrati sa Borom, dok će u drugom polufinalu igrati Jagodina i Bekament.

Finalni turnir nacionalnog Kupa bi trebalo da bude 11. i 12. aprila u Zrenjaninu, ali je to termin i prvog polufinala Čelendž kupa koje Naisa igra sa Lokomotivom u Zagrebu. Takođe, neizvesno je i zbog pandemije korona virusa da li će doći do pomeranja termina oba takmičenja.

MEDICINAR - NAISA 34:23 (15:11)

Šabac, sala Gimnazije.

Sudije: Ivan Mandić  (Petrovaradin), Nemanja Kovačić (Novi Sad).

Sedmerci: Medicinar 6 (5), Naisa 1 (0).

Isključenja: Naisa 6 minuta.

MEDICINAR: Jarić, Obrenović 4, Mijailović 4, Radović 1, Kažić,  Obradović, Rašić 5, Jokić, Krstić 4, Rakić, Vukčević 1, Sukur 3, Glišić 1.

NAISA: Milena Petković, Ivanović, T. Petković 1, Đurović, Terzić 6, Radović 5, Stojanovska 4, T. Petković 2, Magdalena Petković, Pejović 4, Milojević 8, Nikolić 1, Filipović 2, Perazić, Rajković, Bogojević 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: