Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 21. 10. 2017.

| Sport

Naisa nastavila pobednički niz, novi trijumf nad Jagodinom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa
Za igračicu utakmice proglašena Anastazija Đoković; foto: Vanja Keser

Nešto slabija partija Naise u odnosu na prethodne donela je i manje ubedljivu pobedu od 27:24, ali i pokazala da ekipa ima pojedince, koji se mogu izdvojiti i prelomiti utakmicu. Ovog puta to je bila reprezentativka Anastazija Đoković, koja je bila pribrana u ključnim trenucima i omogućila svom timu novu pobedu nad Jagodinom u hali "Čair" i nastavak serije bez poraza.

Veoma se žestoka borba vodila od samog početka utakmice, a čak se i prvi napad Naise završio kaznenim udarcem, koji je realizovala Đoković, pa su domaće prve povele. Lakše su niške rukometašice primale golove, nego što su ih davale, ali su uglavnom uspevale da drže minimalnu prednost.

Pogodak Katarine Radović, odlična odbrana Marijane Karić, još jedan realizovan sedmerac Đokićeve, doneli su prvu prednost od 2 gola Nišlijkama. Tada je poklekao tim iz Jagodine, jer su do kraja deonice domaće nastavile da rešetaju njihovu mrežu, a gošćama je pošlo za rukom da svega 2 puta savladaju Karićevu iz igre, uz još 2 sedmerca, pa se ovaj deo završio sa 13:9.

Kako je Naisa imala odličan period u prvom poluvremenu, tako je Jagodina otpočela drugo, pa domaće prvih 6 minuta nisu postigle pogodak. Utakmica se “zahuktala”, jer su gošće smanjile zaostatak na jedan gol, ali je to očigledno prenulo Nišlijke, koje su vratile svoju igru, a samim tim i izgubljenu prednost, na 20:16.

Međutim, ni tu se devojke iz Jagodine nisu predavale, a nijedna ekipa nije popuštala do same završnice. Gošće su u više navrata smanjivale prednost rivalki na 2 gola, a obe ekipe su bile i te kako borbene. Ipak, Nišlijke su bile uspešnije na kraju, sprečile "triler" završnicu i pobedile 27:24.

Makar na kratko, Naisa je na liderskoj poziciji Super lige, s obzirom na to da svoj meč još nije odigrao Medicinar. Kako je međusobni duel jedina dva tima koja znaju samo za pobede ove sezone odložen, zbog obaveza šampiona države u evropskom takmičenju, on će se održati 24. oktobra u Šapcu, a Nišlijke idu sa verom da i ovoga puta mogu da slave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dortmund

    16:28 // 22. 10. 2017.

    Rece Beli da ce biti opustanja u utakmici i tako je i bilo ali Anastazija Budai ( prateci je jos u Zvezdi nekako mi lepse zvuci nego Djokovic ) je ipak prelomila utakmicu. Kad je bilo potrebno solo akcijama je sama zavrsavala akcije. Pisu se dva boda ali u Sapcu moraju biti prave ! Brine me povreda Zarkovic i mislim da necemo moci da racunamo na nju u Sapcu sto ce biti veliki hendikep za Naisu :(

    • Mita

      10:49 // 23. 10. 2017.

      U pravu si da su bile malo opuštene, Đoković je svojim iskustvom odradila odličan posao, ali moram da primetim da je Simić dosta loše odigrala, verovatno je željna minutaže pa je imala dosta nepromišljenih poteza, to mora da se spreči jer će Medicinar to da kazni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: