Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 22. 2. 2019.

| Sport

Naisa oba meča u četvrtfinalu Čelendž kupa igra u Švedskoj

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
jovana-veljkovic,-naisa,-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser
Prolaz u polufinale niške rukometašice traže u Švedskoj; foto: JV / Vanja Keser

Jedini preostali srpski predstavnik na međunarodnoj sceni Ženski rukometni klub Naisa iz Niša oba meča četvrtfinala Čelendž kupa igraće u Švedskoj 9. i 10. marta, a protivnik je Kristijanštad iz Švedske, ekipa koja je trenutno na deobi poslednjeg mesta švedskog prvenstva.

Iako je bilo razgovora da se obe utakmice četvrtfinala igraju u Nišu ili po jedna u Srbiji i Švedskoj, predstavnici oba kluba dogovorili su se da se dvomeč odigra u Kristijanštadu, mestu koje je 1.500 km udaljeno od Niša vazdušnom linijom.

svetislav-jovanovic,-naisa,-rukomet,-nis,-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser Trener Naise Svetislav Jovanović je ranije rekao da protivniku prepušta ulogu favorita; foto: JV / Vanja Keser

Kristijanštad je udaljen malo više od sat vremena vožnje od Malmea, grada sa kojim je Niš bio povezan avio-linijom, a koja će ponovo biti otvorena od 17. aprila.

Ovo mesto na jugu Švedske sa oko 40.000 stanovnika je udaljeno 435 km od prestonice Stokholma sa kojim je naš grad takođe povezan avio-linijom.

Trenutno trećeplasirana ekipa srpske Superlige, pored nadmetanja u domaćem prvenstvu, vodi bitku na još jednom frontu - Evropi. Nakon pobeda nad portugalskom ekipom Sir 1 Maio i makedonskim Pelisterom, u Naisi polako počinju pripreme za ulazak među četiri najbolje u Čelendž kupu, takmičenju koje je osvojila 2007. godine.

coguric,-naisa,-nis,-foto-jv-vanja-keser Naisa je 2007. godine osvojila Čelendž kup; foto: JV / Vanja Keser

Protivnik je ekipa koja ima daleko manjeg evropskog iskustva, ali dolazi iz prave rukometne zemlje. To je tim koji u svojim redovima ima po jednu Finkinju, Islanđanku, Španjolku, Makedonku, dve Čehinje i golmana Petru Kudlackovu, reprezentativku Češke.

Kristijanštad je ove sezone u domaćem šampionatu ostvario samo dve pobede, jedan remi i pretrpeo 15 poraza. U Čelendž kupu bio je bolji od hrvatskog Bjelovara i belgijske ekipe Femina Vise. A prošle sezone je stigao do četvrtfinala ovog takmičenja.

Pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati sa boljim iz dvomeča Gran Kanarija - Gomelj.

U preostalim mečevima četvrtfinala se sastaju Malaga (Španija) - Kvintus (Holandija) i Pogon Ščećin (Poljska) - Boden (Švedska).

Mečevi u Švedskoj će biti igrani 9. marta od 16 sati i sutradan od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: