Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:26, 15. 1. 2011.

| Sport

Naisa pobedila Crvenu zvezdu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Rukometašice Naise savladale su Crvenu zvezdu rezultatom 34:23 (21:12) u 9. kolu Superlige i tako nastavile pobednički niz.

Naisa: Jovanović 7 odbrana (1 sedmerac), Tatalović 10 odbrana (1 sedmerac), Ćosić 5, Turanjanin 4, Tošković 4 (1 sedmerac), Lapajne, Matić, Stefanović 1, Milošević 6, Petrović, Stoiljković 5 (2 odbrane), Filipović, Tasić 8, Marković. Sedmerci: 3/3. Isključenja: 4 minuta.

Crvena zvezda: Lukić, Čolić 13 odbrana, Marić 1, Bokarić, Kokoresković 1, Bogosavljević 4, Mistrić 2, Pavlov 2, Radović 7 (4 sedmerca), Filipović 5, Luković 1, Nikolić, Selmanović, Andrić. Sedmerci: 5/7. Isključenja: 2 minuta.

Niške rukometašice su nastavile sa odličnim igrama i pobedama ove sezone u Superligi pošto su zabeležila i osmu pobedu. Naisa je uz Zaječar jedina ekipe sa maksimalnim učinkom, a oba tima imaju i meč manje.

Rukometašice Naise su od starta meča pokazale da će dva boda ostati u Nišu, a već u 5. minutu vodile su sa 3:0. Nakon toga, Zvezda nijednom nije uspela da dođe ni na gol razlike. Do kraja prvog dela meča Naisa je samo uvećavala prednost, a na odmor su otišle sa 21:12. U prvom poluvremenu najviše se istakla Dunja Tasić sa 7 golova.

- Uspele smo da izvučemo maksimum i da pobedimo Zvezdu. Uradile smo dosta da ostvarimo cilj, a to je da budemo u vrhu i obezbedimo takmičenje u Evropi naredne sezone – rekla je Dragica Tatalović, golman Naise.

I u drugom poluvremenu je viđena slična slika, ali sa manje golova. Naisa je nastavila da uvećava prednost, a koncentracija nije pala do kraja. Par sekundi pre kraja Zvezda je imala sedmerac, ali je Ana Jovanović, golman Naise odbranila.

- Nije sramota izgubiti od bolje ekipe, sramota je ovako odigrati. Naisa je bila mnogo bolja, mi smo prvo vreme odigrale katastrofalno. Ostaje nam da se okrenemo drugim mečevima. Posle ovog meča imamo 2 boda manje od prve ekipe, ali verujem da ćemo biti među prvih 5 ekipa što nam je i cilj – rekla je Marija Čolić, golman i kapiten Crvene zvezde.

Za Naisu nema mnogo odmora pošto već u sredu, 19. januara ima naredni meč i derbi lige. Tada gostuje ekipi Zaječara u zaostalom meču 8. kola. Ako neka ekipa pobedi, preuzeće prvo mesto sa dva boda prednostu u odnosu na ovu drugu ekipu.

Zaječar je pobedio Bačku Palanku rezultatom 31:22 i sada je na prvom mestu sa 16 bodova, koliko ima i Naisa, ali su niške rukometašice druge zbog lošije gol razlike.


Ostali parovi 9. kola Superlige:

Radnički – Medicinar
Čačak – Jagodina
Knjaz Miloš – Cepelin
Maks Sport – Vrnjačka Banja
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    13:34 // 16. 1. 2011.

    To NISLIJKEEE! pokazite kako Nislije mogu da tuku..bez kompleksa! svaka cast! dajte primer ostalima..kosarci odbojci fudbalu..nauci..

  • nislija

    21:58 // 15. 1. 2011.

    Mislim ste reci igrali ste super i zasluzile ste pobedu !

    SVAKA CAST !!!


    Da li juzne vesti mogu da uticu na medije iz nisa i zajecara radi prenosa derbija u zajecaru !
    unapred hvala !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: