Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:22, 29. 10. 2010.

| Sport

Naisa pobedila Radnički Beograd

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Rukometašice Naise zabeležeile su i četvrtu pobedu u Superligi pošto su u petom kolu pobedila Radnički iz Beograda rezultatom 33:27 (16:14).

U prvom delu igre Radnički se pokazao kao ravnopravan protivnik Naise, ali Nišlijke nisu dozvolile iznenađenje na svom terenu. Gošće su povele sa 2:0, ali su Dunja Tasić i Nevena Turanjanin izjednačile. Ekipe su se smenjivale u vođstvu do 15. minuta, kada su rukometašice Radničkog sa 9:8.

U 23. mnutu Radnički je imao prednost od 3 gola, ali je Naisa serijom od 6:1 obezbedila prednost na poluvremenu (16:14).

Na početku drugog poluvremena Naisa je napravila seriju od 3:0, pa su održavale razliku od 4-5 golova. Najveću prednost Naisa je imala u 56. minutu (32:23), ali su tada niške rukometašice opuštenije ušle u završnicu i obezbedile nova dva boda.

- Pokušao sam da u prvom delu igre ne vičem mnogo, nego da pustim igračice da same odrade sve kako treba. Pokazali smo da smo bolja ekipa od Radničkog – rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Dunja Tasić je sa 8 golova bila najefikasnija u dresu Naise, dok je Ivana Milošević dala 5 golova. Dragica Tatalović je imala 18 odbrana, a Ana Jovanović tri odbrane.

- Srećna smo što smo zabeležile i četvrtu pobedu u sezoni i što imamo maksimalan učinak. U ovaj meč smo ušle malo opušteno, ali smo na kraju pokazale da je kvalitet na našoj strani – rekla je Jelena Filipović, igračica Naise.

U Radničkom najefikasnija je bila Jovana Kostić sa 7 golova, dok su Marija Čović i Milica Grbić postigle po 5 golova. Golman Jelena Živković je imala 16 odbrana, a Nina Kolundžić dve odbrane.

- Moje igračice su igrale dobro u početku, kontrolisale su utakmicu. U poslednjih 15 minuta nam je pala koncentracija, a razlog tome je što imamo mladu i još neiskusnu ekipu – rekla je Ivana Pašić, trener Radničkog.

U sredu će Naisa igrati zaostalu utakmicu četvrtog kola protiv Borca u Čačku.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: