Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 1. 8. 2017.

| Sport

Naisa počela pripreme za novu sezonu

Autor:Lj. J.Izvor:Južne vesti
naisa
Prvi trening u novoj sezoni; foto: Lj. J.

Prozivkom i prvim treningom u parku Čair, rukometašice Naise počele su pripreme za novu sezonu u kojoj imaju visoke ciljeve u domaćem šampionatu, a očekuje ih i nadmetanje u Čelendž kupu pošto su jedini niški kolektiv koji nastupa u nekom evropskom takmičenju.

Treneru Svetislavu Jovanoviću javilo se 20 igračica, od kojih većinu čine rukometašice koje su bile u timu i prošle sezone, kao i nekoliko devojaka iz omladinske škole i pet pojačanja. Iz Naise su otišle golmani Tamara Popović i Milena Petković i bekovi Anja Belić i Jovana Zdravković.

Doveli smo golmane Marijanu Karić iz Bekamenta i Jovanu Stranjanac iz Jagodine, od kojih puno očekujemo, zatim bekove Suzanu Miličić iz Inđije i Sanju Simić, bivšu rukometašicu Radničkog i Sloge, koje mogu da pokriju maltene sve tri bekovske pozicije. Povratak Tamare Žarković, desnog krila, koja je već nastupala u Nišu, predstavlja baš veliko pojačanje za nas, tako da smo, sveukupno, na papiru nešto jači nego lane. Pritom, prelazni rok za  nas nije završen, moguće je da će još jedna ili dve rukometašice pristupiti klubu u narednom periodu - kazao je Jovanović.

On dodaje da dobro odrađen prelazni rok iziskuje da visoko postave lestvicu.

Ako smo pred početak prošle sezone malo strahovali i očekivali možda i borbu za opstanak, sada poručujemo da nam je mesto pri vrhu, a ako nam se ukaže bilo kakva šansa da se popnemo i na sam vrh, nećemo je ispustiti – istakao je Beli Jovanović.

Naisa-prozivka-2-Lj.J Pripreme će odraditi u Nišu; foto: Lj. J.Prvom treningu prisustvovale su Marijana Karić, Jovana Stranjanac, Marija Filipović, Nikolija Karalić, Kristina Stoiljković, Tamara Žarković, Aleksandra Stefanović, Sanja Simić, Suzana Miličić, Katarina Radović, Katarina Tanasković, Olivera Nikolić, Andrijana Tatar, Milena Milojević, Natalija Mitrović, Ana Petrović i devojke iz omladinske škole Katarina

Ivanović, Teodora Petković, Andrijana Stojov i Teodora Vučković.

Sa devojkama će svako pre podne raditi Nenad Petrović Škrba, kondicioni trener, tako da od njih očekujem da budu redovne na svim treninzima i naprave dobru osnovu za napornu sezonu. Takođe, očekujem od najmlađih devojaka da ozbiljno zagrizu i da se bore za svoje mesto pod suncem – rekao je Jovanović.

Takmičenje u Superligi Srbije Naisa će početi sredinom septembra, dok će novembra u šesnaestini finala Čelendž kupa imati dvomeč sa izraelskim Makabijem.

Na međunarodnoj sceni ćemo pokušati da, prolaskom prvog kola, prezimimo u Evropi, a na domaćoj... Pa, Medicinar se prošle godine maltene prošetao do titule prvaka, nadam se da će naredne u nama imati ozbiljnog rivala. Naravno, ne treba zaboraviti Bekament i Jagodinu, koji su takođe skockali dobre ekipe – dodao je trener Naise.

Rukometašice Naise će pripreme obaviti u Nišu, krajem ovog i početkom sledećeg meseca u planu su i prijateljske utakmice.

Naisa-2017-2018-Lj.J Tim za sezonu 2017/2018; foto: LJ.J.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mezigen

    14:16 // 1. 8. 2017.

    Treba nesto stvoriti,proizvesti pa prodati a ne samo kupovati.Odabir golmana je takav da su predhodni golmanki par za tri klase bolji nego ove sto su doveli.Tolika kupovina i na kraju treci,jel to uspeh ili neuspeh.

    • Ivan Lalatovic

      15:30 // 1. 8. 2017.

      Moram da ti odgovorim na ovaj komentar. Kad nema od cega da se proizvede mora da se kupi. Nemojmo pričati o prošloj godini, predhodni par je otišao u inostranstvo, ovo su odlični golmani, Stranjanac posebno.

  • Ivan Lalatovic

    12:18 // 1. 8. 2017.

    Mislim da je odlican izbor igračica za ovu sezonu, posebno Žarković i Miličić! Samo jako, devojke, prvaci ove godine!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: