Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 22. 2. 2021.

| Sport

Naisa poražena u Šapcu, zaostatak za Jagodinom sada tri boda

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
zrk naisa
Poraz Nišlijki nakon 3 vezane pobede; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Nisu uspele rukometašice Naise da nastave seriju pobeda, jer su u 11. kolu Superlige doživele poraz od Medicinara u Šapcu rezultatom 33:30 (14:13). Uprkos ovom porazu, izabranice Ljubomira Obradovića ostale su na drugom mestu tabele, ali sada za prvoplasiranom Jagodinom zaostaju tri boda.

Tri uzastopne pobede rukometašice iz Niša nisu uspele da krunišu u vrlo izjednačenoj utakmici u kojoj je domaćin bio bolji kada se rezultat lomio. Sigurnije je Medicinar otvorio meč, poveo sa 4:1, ali su Nišlijke uspele da se stabilizuju i u 13. minutu povedu sa 7:5. Nije se to vođstvo dugo zadržalo na semaforu, a na pauzu između dva dela utakmice Šapčanke su otišle sa golom prednosti (14:13).

Problem Naise iz prethodnih mečeva nije rešen, pošto je i u Šapcu ekipa iz Niša loše otvorila drugo poluvreme. U 34. minutu bilo je plus četiri za Medicinar (18:14). Na 15 minuta pre kraja meča, uspela je Naisa da priđe na samo gol zaostatka, ali više od toga nisu mogle. Domaće igračice opet vezuju seriju uzastopnih golova, pa je utakmica završena rezultatom 33:30.

Za igračicu utakmice proglašena je golmanka Medicinara Jelena Ninković, dok su se golgeterski istakle Krstić sa 9, Obrenović sa 7, odnosno Mijailović sa 6 pogodaka. Kod niškog tima, opet je najuspešnija u napadu bila kapiten Marija Filipović sa 7 golova, dok se 5 puta u listu strelaca upisala Stankovska.

Naredno kolo igra se već u sredu 24. februara, kada će Naisa u hali „Čair“ dočekati ekipu kragujevačkog Radničkog, koju je prošle srede već savladala u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: