Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:53, 27. 9. 2021.

| Sport

Naisa posle preokreta slavila u Boru

Autor:Marko MitićIzvor:Južn vesti
Sanja Stamenković, Naisa
Sanja Stamenković sa 10 golova vodila svoj tim do pobede; Ilustracija; foto: Arkus liga;

Rukometašice Naise upisale su drugu vezanu pobedu, pošto su u 3. kolu Arkus Superlige posle preokreta savladale ekipu RTB Bora rezultatom 33:29 (18:15). Nišku ekipu do trijumfa predvodile su Sanja Stamenković i Olivera Nikolić koje su zajedno postigle čak 18 golova.

Nakon što su prošle nedelje odbranile domaći teren i savladale Vojvodinu, izabranice trenera Maksića uspele su da dođu i do prve pobede na gostovanjima. Do sredine prvog dela utakmica je bila u egalu, da bi onda rukometašice iz Bora uspele da naprave razliku od maksimalnih pet golova razlike, ali tu prednost nisu uspele da očuvaju do kraja prvog dela, pa se na pauzu otišlo sa, za gostujući tim, prihvatljivih 18:15.

Prednost na svom kontu čuvale su rukometašice Bora, do sredine drugog dela, a pošto nisu uspele da prelome meč, uporna ekipa Naisa predvođena raspoložena tandemom Stamenković - Nikolić, uspeva da prvo dođe do izjednačenja, a zatim i prednost prebaci na svoju stanu. U 57. minutu na semaforu je bilo 27:27, ali onda su Nišlijke uspele da povežu dobru realizaciju i odbranu i na kraju da dva boda boda odnesu sa vrućeg gostovanja (33:29).

Nakon tri odigrana kola Naisa ima 4 boda i nalazi se na deobi 4. mesta, a u sledećem kolu u hali ”Čair” imaće šansu da se revanširaju ekipi Radničkog iz Kragujevca za prošlogodišnji poraz u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Arkus Superliga, 3. kolo: RTB Bor - Naisa 29:33 (18:15)

Dvorana: USC ”Bobana Veličković Momčilović”;

Sudije: Spasoje Kolak (Kragujevac) - Stanislav Milošević (Jagodina);

Isknjučenja: RTB Bor: 4 minuta; Naisa: 10 minuta;

RTB Bor: Pidro, Jonović Nikolov, Vujnović 3, Lilić, Bogdanović 3, Stanković 4, Malenović 4, Simonović 4, Petrović, Radović, Sujić 5, Ilić (4 odbrane), Lalić 2, Marković 4, Ristić;

Naisa: Nedeljković, Ranđelović, Teodora Petković 5, Đurović, Veljković 2, Stojanović, Mihajlović 2, Magdalena Petković, Ivanović (8 odbrana), Milošević, Rosić, Stamenković 10, Nikolić 8, Rajković, Mladenović, Belić 5;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lepi Cane

    18:31 // 27. 9. 2021.

    Beli priznaj da si se taman poradovao na poluvreme :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: