Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 15. 9. 2016.

| Sport

Naisa pred evropskim izazovom

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Jovanovic-i-Radovic---Vanja-Keser.jpg
Jovanović: Da pozitivno psihički izađemo iz ovog dvomeča; foto: Vanja Keser

Posle efikasnog starta domaćeg prvenstva i pobede nad Železničarom rukometašice Naise kreću u susret najtežem zadatku. One će u subotu i nedelju u 1. kolu kvalifikacija za Kup EHF gostovati u Nemačkoj izuzetno jakoj ekipi Bajthajma. Prvi meč igra se u subotu u 20 sati, a drugi dan kasnije u 16.

Igra, zalaganje i borbenost u premijernoj utakmici u novoj superligaškoj sezoni daju za pravo treneru niškog tima Svetislavu Jovanoviću da sa optimizmom uđe u nastavak šampionata. No, pre toga njegove izabranice očekuje evropski izlet, koji će po svemu sudeći biti prva i poslednja odiseja u Evropi u ovoj takmičarskoj godini.

Lepo je što smo se plasirali u Kup EHF, ali nismo imali sreće u žrebu. Bajthajm je definitivno najjača ekipa koju smo mogli da dobijemo, a podatak da je reč o vicešampionu Nemačke dovoljno govori - jasan je on.

Nemački sastav je prava “legija stranaca”, a strateg niškog tima priznaje da Naisa iz te priče ne može da izađe kao pobednik.

I pored toga što su bile druge u prvenstvu, dodatno su se pojačale, pa u svojim redovima sada imaju 11 internacionalki. Pored domaćih, tu su igračice iz Norveške, Danske, Brazila, a i trener je Danac. I organizaciono i igrački nemački sastav je daleko ispred nas, prava su mašinerija i mislim da ni reprezentacija Srbije iz ovog dvomeča ne bi izašla kao pobednik - realan je Jovanović.

Na kraju je dodao da je njegova želja je "da se odigra što bolje, za ličnu promociju kako bi dobrom partijom neka igračica otvorila sebi vrata nekoj jačoj ligi i da se pre svega psihički pozitivno izađe iz ovog duela".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: