Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 27. 10. 2010.

| Sport

Naisa protiv Midtjilanda u 3. kolu EHF Kupa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: fcm-haandbold.dk

NIŠ – Rukometni klub Naisa igraće protiv danskog Midtjilanda u trećem kolu EHF Kupa, odlučeno je na žrebu u Beču. Prvi meč se igra u Nišu 13. ili 14. novembra, a revanš nedelju dana kasnije.

Rukometašice Naise nisu imale sreće na žrebu za treće kolo Kupa EHF. Za prolaz među 16 najboljih treba da pobedi Midtjiland iz Danske.

- Uopšte nisam zadovoljan žrebom, biće mnogo teško. Teorije za prolaz postoje, ali stvarno nismo imali sreće. Bilo je tu 6-7 ekipa koje su mogle da nam se padnu i da imamo veće šanse za prolaz. Odigraćemo što bolje, ali ponavljam da će biti jako teško – rekao je posle žreba Svetislav Jovanović, trener Naise.

Midtjiland je 1998. godine osvojio titulu u danskom šampionatu, a 4 puta je do sada osvojio Kup Danske (1991, 1998, 1999. i 2001. godine).

Dankinje su 2003. godine bile u polufinalu Lige šampiona, a 2004. godine su osvojile Kup pobednika kupova. Titulu EHF Kupa su osvojile 2002. godine, a EHF trofej šampiona 1998. godine. Te godine su osvojile i EHF Kup gradova.

- Za Midtjiland pored Dankinja, igraju 5 Norvežanki, Nemica Sabine Englert i Šveđanka Linea Torstenson. Ta ekipa je u danskom šampionatu pobedila sa 30:21 KIF Vejen, koji je u kvalifikacijama za Ligu šampiona Zaječar dobio golom razlike – dodao je Svetislav Jovanović.

Prvi meč se igra 13. ili 14. novembra u Nišu, a revanš je nedelju dana kasnije u Ikastu, danskom gradu u regiji Midtjiland.

Drugi predstavnik iz Srbije Zaječar će igrati protiv rumunske ekipe Zalau.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: