Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 14. 2. 2021.

| Sport

Naisa slavila u derbiju kola i održala korak sa Jagodinom

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
zrk naisa foto vanja keser
Nišlijke već u sredu igraju utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radničkog u Kragujevcu; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Posle ubedljive pobede protiv Mladog radnika, rukometašice Naise slavile su u derbiju 10. kola Superlige, pošto su u Čairu nadigrale ekipu Železničara iz Inđije rezultatom 34:30 (17:16). Nišlijke već u sredu igraju utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radničkog u Kragujevcu.

Duel drugog i trećeg tima na tabeli bolje su otvorile gošće iz Inđije i u 8. minutu vodile rezultatom 6:2. Naisa je taj rezultatski minus uspela da stigne tek pet minuta pred kraj prvog poluvremena kada je na semaforu stajalo 13:13. Dobar ritam se nastavio, pa su niške rukometašice na pauzu otišle sa jednim golom prednosti (17:16).

Od samog starta drugog dela usledila je organizovanija igra Nišlijki i vođstvo 21:17. Nisu se izabranice Ljubomira Obradovića zaustavljale i u 44. minutu su na svom kontu imale i šest golova prednosti (26:20). Taj rezultatski deficit do kraja meča ekipa Železničara uspela je samo da smanji na četiri razlike, a konačan rezultat meča bio je 34:30.

Za najbolju igračicu utakmice po izboru trenera izabrana je Marija Filipović, kapiten Naise, koja je meč završila sa 9 golova. U domaćoj ekipi golgeterski su se istakle i Stankovska sa 7, odnosno Simonovska sa 6 postigutih pogodaka. Kod gostiju iz Inđije najzapaženija je bila Tabak, koja je mrežu niške ekipe pogodila 10 puta.

Nišlijke su se ovom pobedom odaljile svom protivniku na 6 bodova razlike, ali i održale korak za prvoplasiranom Jagodinom koja i dalje ima bod viška.

Ekipu Naise u sredu 17. februara već čeka još jedan težak meč, pošto će u četvrtfinalu Kupa Srbije gostovati kragujevačkom Radničkom. Superliga se nastavlja sledećeg vikenda, kada će Naisa gostovati Medicanaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: