Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:06, 24. 9. 2016.

| Sport

Naisa teškom mukom do druge prvenstvene pobede

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Belic-Naisa---Vanja-Keser.jpg
Nezaustavljiva u drugom poluvremenu Anja Belić; foto: Vanja Keser

Uprkos lošoj organizaciji i realizaciji napada rukometašice niške Naise savladale ekipu Kikinde u domaćem prvenstvu sa 18:17 (8:8) i zabeležile i drugu ovosezonsku pobedu.

Uz dosta poteškoća izabranice Svetislava Jovanovića su savladale neugodnog protivnika, koji je u Niš doputovao neporažen u prethodna 2 kola. Iako su, osim početnog vođstva gošći od 0:1, domaće igračice vodile sve vreme, tokom cele utakmice je trajala rezultatska neizvensnost.

Najzaslužnija za pobedu domaćeg tima je bila Anja Belić, koja je dala 6 golova, a sve ih je postigla u drugom poluvremenu, dok je odličan nastup imala i golman Naise Tamara Popović sa 9 odbrana u drugom poluvremenu.

Inače, čak 16 od 17 golova za gošće su postigle 2 igračice - Ivana Mitrović (9) i Jelena Ardala 7, koje su čitav meč stavljale na muke odbranu niškog tima. Odlična je u Kikindi bila i golman Jelena Đurašinović, koja je zaustavila 14 udaraca niških rukometašica.

Od starta utakmice je bila izražena neefikasnost i bezidejnost u organizaciji napada Naise, što pokazuje i to što od 6. do 16. minuta Naisa nije postigla gol. Pokušavale su igračice sa svih pozicija, ali su šutevi bili slabi i nedovoljno precizni, dok se i golman Kikinde Đurašinović razbranila.

Kvalitet rukometa nije bio na zavidnom nivou, a greške su bile deo svakog napada. Trener Naise Jovanović je stalnim izmenama pokušavao da pronađe rešenje za napad svoje ekipe, ali mu to nije uspevalo, pa dobra igra u odbrani nije krunisana golovima.

Posle 30 minuta igre na semaforu je stajalo skromnih 8:8.

I u nastavku ista slika na parketu Čaira. Nišlijke su igrale agresivnu i kvalitetnu odbranu, ali bez kontinuiteta u postizanja golova. Ali kako je vreme odmicalo, isticale su se 2 igračice Naise, koje su ovog leta pojačale klub.

Andrijana Tatar se pokazala kao specijalsta za odbranu. Odlično je komandovala defanzivom Naise, a u napadu je sve sigurnija bila Anja Belić. Kako nisu pronalazile raznovrsna napadačka rešenja, Nišlijke su se sve češće odlučivale da korpulentni levi bek završava napade, što se ispostavilo kao dobra odluka.

No, i Kiknđanke su imale svoje adute u napadu - Mitrović i Ardalu, pa je završnica utakmice bila veoma neizvesna.

U 57. minutu Belićeva je svojim šestim pogotkom dovela svoju ekipu u vođstvo od 18:17. Pošto do poslednjeg minuta nije bilo pogotka, pobednik se tražio u zadnjih 60 sekundi.

Tada je Naisa možda odigrala i najbolju odbranu na meču, naterala protivnika da odigra napad do ivice pasivnog, pa je iz teške pozicije odlična Ivana Mitrović šutirala pored gola.

U poslednjem napadu Nišlijke nisu uspele da overe pobedu, ali vremena za novu akcija Kiknde nije bilo, pa dva boda ostaju u Nišu.


Jovanović: Težak meč

Trener niškog tima Svetislav Jovanović ocenio je posle meča da je njegov tim morao da pruži mnogo bolju partiju.

Pre svega psihički teška utakmica, jer je Kikinda u Niš došla posle 2 pobede, a igra atipično, do granice pasivnog napada. Odbranom mogu da budem zadovoljan, ali organizacijom napada i realizacijom nikako. Proslavili smo protivničkog golmana, kao da je svetski, ali je najbitnije da smo na kraju pobedili - rekao je on.

Niški tim već u sredu očekuje zaostala utakmica 2. kola Superlige u gostima protiv Jagodine, a narednog vikenda takođe na gostujućem terenu igraju protiv ekipe Bor RTB.

NAISA - KIKINDA 18:17 (8:8)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić (Leskovac)

Isključenja: Naisa 0, Kikinda 6 minuta

Sedmerci: Naisa 4 (2), Kikinda 3 (2)

Naisa: Petković 5 odbrana, Popović 9 (1) odbrana, Jevtović, Nikolić, Stoiljković, Milojević 2, Karalić, Stefanović, Radović 3 (1), D. Aleksić 2, J. Zdravković 1, T. Zdravković 1, Beljić 6 (1), Tanasković 1, Filipović, Tatar 2

Kikinda: S. Aleksić, Đurašinović 14 (1), Stepanović, Bajkin, Živkov 1, Mitrović 9 (1), Ardala 7 (1), Sivčev, Golušin, Kovačić, Lazendić, Ranđelović, Jovičin, Lazić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: