Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 1. 4. 2021.

| Sport

Naisa treći put u sezoni savladala Bekament

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
VVV_4524
Naisa savladala ekipu Bekamenta; foto: V. Keser/JV

Uspele su rukometašice Naise da upišu novu pobedu u Superligi, pošto su sinoć u zaostaloj utakmici 15. kola savladale ekipu Bekamenta rezultatom 26:23 (10:11). Utakmicu u Aranđelovcu obeležila je golmanka Naise Milena Petković koja je proglašena i za igračicu utakmice.

Upravo ono što se očekivalo pre meča, ljubitelji rukometa mogli su da vide u SRC "Šumadija" - izjednačenu utakmicu sa puno serija uzastopnih golova.

Gošće iz Niša krenule su silovito, povele sa 6:2 u 14. minutu, ali je nekoliko minuta kasnije rezultat bio izjednačen (6:6). Do kraja poluvremena igračice Bekamenta su došle i do vođstva od dva gola prednosti (10:8), a na pauzu se otišlo sa prednošću domaćina rezultatom 11:10.

Drugi deo opet bolje otvaraju rukometašice Naise, uspevaju da održavaju minimalnu prednost, sve do sredine drugog dela kada je napravljena razlika od tri gola (19:16). Činilo se da je otpor ekipe iz Aranđelovca slomljen, ali su one opet uspele da se vrate i stignu do poravnanja (19:19). Golovima Simatović, Filiović i Radović su konačno uspele da slome jak otpor Bekamenta i da se u Niš vrate sa nova dva osvojena boda (26:23).

Ekipa iz Niša ovom pobedom se vratila opet na prvo mesto, sa jednim bodom više od Jagodine, ali aktuelni šampion i osvajač Kupa ima jednu zaostalu utakmicu koju tek treba da odigra. Sa druge strane, Bekament je ostao na trećem mestu sa 20 osvojenih bodova.

Tim iz Niša i za vikend očekuje utakmica na gostujućem terenu, pošto će u 17. kolu gostovati ekipi Vojvodine koja se trenutno nalazi na sredini tabele. Meč u hali "Slana bara" igra se u subotu od 15 sati.

ŽRK Bekament - ŽRK Naisa 23:26 (11:10)

Dvorana: SRC Šumadija

Sudije: Jelena Jakovljević - Vanja Antić (Beograd)

Isklučenja: Bekament (6 minuta); Naisa (2 minuta)

ŽRK Bekment: Mitorvić, Rdojičić 1, Cvijanović 2, Ankić, Anić, Stanić 3, Stamenić 3, Simić, Lazarević, Tomović 8, Rajović 3, Grbić, Kačarević, Nićiforović, Garović 3, Tomić;

ŽRK Naisa: Čogurić, Teodora Petković, Radović 5, Stojanovska 3, Milena Petković, Magdalena Petković, Ivanović, Stankovski 2, Stamenković, Nikolić, Filipović 6, Rajković, Simatović 3, Sukur 2, Tasić 1, Gakidova 4;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: