Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 11. 3. 2020.

| Sport

Naisa u Portugalu - zemljotres, teško sletanje i lak prolaz

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
naisa 2
Slavlje u Portugalu; foto: M. F.

Drugi najveći evropski uspeh u istoriji kluba, nakon osvajanja Čelendž kupa 2007. godine, rukometašice niške Naise ostvarile su tokom vikenda u Portugalu kada su obezbedile plasman u polufinale ovog takmičenja. Rezultat je bio ubedljiv, a velik utisak su, prema rečima trenera Svetislava Jovanovića, ostavili putovanje do rajskog ostrva, zemljotres i lepote Funšala, rodnog grada fudbalera Kristijana Ronalda i Madeire.

naisa 1 Pobeda u prvom meču bila ubedljiva (33:19); foto: M. F.

Ubedljivom pobedom u dvomeču četvrtfinala Čelendž kupa (60:40) Nišlijke su zakazale duele sa Lokomotivom iz Zagreba koji su početkom aprila. A put do tog ubedljivog trijumfa nije bio lak jer je delegacija iz Niša putovala do Madeire 20 sati.

Sletanje u Madeiru je bilo katastrofa jer kažu da je to najnezgodniji aerodrom za sletanje u Evropi. Kako je pilot sleteo, ne znam, ali ja sam bio katastrofa, mrtav čovek - priča Svetislav Jovanović.

naisa 3 U drugom meču Naisa slavila sa 27:21; foto: M. F.

Loš utisak sa aerodroma koji nosi ime po poznatom fudbaleru Kristijanu Ronaldu, koji je rođen u Funšalu, zamenio je onaj najpozitivniji nakon upoznavanja sa gradom Funšalom i ostrvom u Atlantskom okeanu.

Stvarno je rajsko ostrvo, prelepo, prelepo, prelepo. Od kruzera na obali, botaničkih bašti, do milion drugih stvari. Nisam video lepši grad - dodaje Jovanović.

naisa 4 Rukometašice Naise na rajskom ostrvu; foto: M. F.

Obe utakmice četvrtfinala odigrane su u Portugalu, nakon dogovora predstavnika Madeire i Naise, a u prvom duelu niška ekipa je slavila sa 33:19 (14:7).

Prvi problem je bio što je Nađa Pejović dobila udarac na meču sa Bekamentom, pa je osetila da je boli tokom šuta. Plan je bio da pokušam da igramo prvi meč bez nje, da dođemo do što boljeg rezultata, pa ako treba da se proključi. Ušli smo maksimalno, odgovorno i obazrivo. Osim u prvih pet, šest minuta kada smo promašili jedan penal i tri kontrole. Videlo se da smo kvalitetnija ekipa, a da su oni brži od nas. Taktički su igrali plitko, pravili gustinu, njihov pivot je bio najbolji igrač i nismo joj dozvolili da se otvara i prima lopte - priča trener Naise.

naisa 5 Sa "Kristijanom Ronaldom"; foto: M. F.

Noć pre druge utakmice Funšal je pogodio snažan zemljotres i to 5,2 po Rihterovoj skali.

Prodrmao nas malo, bio je haos. Bila je panika, sve se treslo, ali je srećom sve prošlo dobro. Posle je druga utakmica dosta zaniljivija. Milena Milojević je dobila udarac u palac, imala je podliv, pa nije igrala. Ko je igrao, dobio je dobre batine, sve su izgrebane sa modricama. Ta utakmica je bila zanimljiva i jaka. Imali smo prednost, ali smo prelomili u poslednjih 10 minuta - kaže Jovanović.

U drugom meču Naisa je slavila sa 27:21, pa je usledio povratak za Niš i dosta presedanja, čekanja i putovanja, dodaje trener Naise.

Devojke su dobile dan odmora, ali neće moći mnogo da se opuštaju pošto već u petak, 13. marta igraju u Šapcu protiv Medicinara četvrtfinale Kupa Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: