Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:17, 10. 2. 2019.

| Sport

Naisa u četvrtfinalu Čelendž kupa, dupla pobeda protiv Pelistera

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
magdalena-petkovic,-naisa,-naisa-pelister,-nis,-10-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser
Šansu dobile i mlađe igračice: Magdalena Petković; foto: JV / Vanja Keser

Treći put u svojoj istoriji Ženski rukometni klub Naisa iz Niša plasirao se među osam najboljih ekipa u Čelendž kupu i to pobedom i u revanšu osmine finala nad Pelisterom iz Makedonije (34:24). Ukupnim trijumfom od 67:50 slavile su niške rukometašice koje će u utorak, 12. februara saznati ime protivnika u četvrtfinalu.

Novom pobedom u hali "Čair" nad Pelisterom, ovog puta ubedljivije nego u prvom meču kada je bilo 33:26, igračice Naise su obezbedile novi evropski uspeh - plasman među osam najboljih u Čelendž kupu, takmičenju koje je niška ekipa osvojila 2007. godine.

svetislav-jovanovic,-naisa,-pelister,-nis,-10-februar,-foto-jv-vanja-keser Veliki uspeh Naise; foto: JV / Vanja Keser

Pružale su gostujuće igračice otpor u prvom delu prvog poluvremena, ali bez mnogo uspeha pošto, pored 0:1 i 7:8 nisu imale osetniju prednost. I baš pri tom drugom vođstvu Pelistera u 14. minutu trener domaćina Svetislav Jovanović "zaradio" je isključenje koje kao da je "trgnulo" njegovu ekipu koja je preokrenula i povela sa 10:8, a potom do kraja prvog dela igre povela sa 17:12.

naisa,-pelister,-nis,-10.-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser U utorak dobijaju protivnika u četvrtfinalu; foto: JV / Vanja Keser

Naisa je održavala i uvećavala prednost, pa su poslednjih 15 minuta šansu dobile igrčice sa klupe koje nisu izneverile poverenje trenera pošto je na kraju bilo 10 golova razlike (34:24).

Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, posebno u fazi odbrane. Nosioci igre su mi dali priliku da ih odmorim. Ovo je veliki uspeh za Naisu, a u četvrtfinalu nema lakih protivnika. Mislim da bi bilo dobro izbeći ekipe iz Švedske i Belorusije - rekao je trener Naise.

Žreb za parove četvrtfinala Čelendž kupa biće u utorak, 12. februara, a potencijalni protivnici su švedski Boden i Kristijanštad, Pogon Ščećin iz Poljske, Gomel iz Belorusije, Kvintus iz Holandije i Rokasa iz Španije.

Naisa - Pelister 34:24 (17:12)

Niš, hala "Čair".

Sudije: Emil i Ernest Agakiši (Azerbejdžan).

Sedmerci: Naisa 3(1), Pelister 6(5).

Isključenja: Naisa 8, Pelister 4 minuta.

NAISA: Čogurić (8 odbrana, 1 sedmerac), Bogdanović, Ivanović (5 odbrana), Veljković 4, Ivković, Karalić, Zdravković 4, Stefanović 1, Radović 5(1), Pejović 4, M. Petković 3, T. Petković 1, Milojević 2, Stamenković 2, Tanasković 5, Filipović 3.

PELISTER: Durlanova (6 odbrana, 1 sedmerac), Kiceska, Ristova (3 odbrane, 1 sedmerac), Božinovska 3, Raif 3, Nikolovska 4, Milosavljević 6(4), Talevska, Čokeli 2, Filiposka, Belevska 1, Jankulovska 5(1), Karanfilovska. 
Semafor: 4:2(7), 7:8(14), 14:11(23), 22:14(39), 28:18(50).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: