Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 24. 9. 2017.

| Sport

Naisa ubedljiva u Kikindi, Železničar odigrao nerešeno

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Rukometni klub Železničar
Oba kluba osvojila bodove; foto: Vanja Keser

Veoma neizvestan meč viđen je u Beogradu, gde su rukometaši iz Niša imali i prednost od 5 golova, ali su poklekli u završnici, pa je meč završen sa 29:29 i Železničar je morao da se zadovolji bodom protiv Obilića. Ovo je ujedno i njihov prvi bod nakon neslavnog ispadanja iz Super lige, pauze od godinu dana i povratka na velika vrata.

Od samog početka Nišlije su krenule čvrsto, pa su ubrzo povele sa 5 golova. Međutim, do poluvremena su Beograđani "istopili" prednost, i na pauzu otišli sa samo jednim pogotkom zaostatka. Gol za gol igralo se i u drugom delu, a dva minuta pre kraja gosti su vodili sa 2 razlike.

Poslednje sekunde su odlučivale o svemu, a tada rukometaši "Želje" nisu bili dovoljno pribrani i u poslednjih petnaestak sekundi primili 2 gola, za egal i podelu bodova.

Najbolji u niškom timu bili su Vladimir Jević i Nikola Milošević, koji su dali po 6 golova, dok su Đorđe Spasić i Milan Đukić pogodili po 5 puta.

Sledećeg vikenda, i Nišlije će imati prilike da vide kako u nekom zvaničnom meču izgleda novoformirani sastav, jer će tada Železničar dočekati Jugović iz Kaća.


Rukometašice sezonu otvorile pobedom

Na najbolji mogući način rukometašice Naise otpočele su sezonu - ubedljivom pobedom od 24:17 nad uvek neugodnom Kikindom i to na njihovom terenu, čime su pokazale da ove sezone zaista od njih možemo očekivati sam vrh.

Samo se na početku vodila ujednačena borba, ali su nakon 5:5 Tamara Žarković i Katarina Tanasković dale po 2 gola, pa su Nišlijke na poluvreme otišle sa lepom prednošću od 10:6. I u nastavku je sve išlo kako treba za njih, pa su u jednom trenutku vodile sa čak 10 golova razlike.

Najefikasnija je, kako se i očekivalo, bila povratnica u Niš Tamara Žarković, koja je 6 puta tresla protviničku mrežu, a Anastazija Đoković i Katarina Tanasković dale su po 5 golova.

Sledi pauza u ženskoj Super ligi zbog obaveza reprezentacije, a među 19 odabranih našla se i Đoković, koja će biti jedina rukometašica iz domaće lige. Nakon toga, Naisa će dočekati aktuelnog osvajača Kupa Bekament, koji je svu svoju silu u 1. kolu demonstrirao nad Juniorom, koga je pobedio sa 25 golova razlike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    08:03 // 25. 9. 2017.

    Kad ce se znati ko je sponzor zelji,bas me zanima ko je ulozio u sport i svaka mu cast na tome

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: