Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:19, 10. 9. 2016.

| Sport

Naisa ubedljivom pobedom započela prvenstvo

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
NaisaPopovic---Vanja-Keser.jpg
Nišlijke pokazale da će odbrana biti njihov glavni adut u novoj sezoni; foto: Vanja Keser

Raznovrsnom igrom u napadu i agresivnom i disciplinovanom odbranom rukometašice niške Naise savladale su Železničar iz Inđije sa 33:22 (15:11) u 1. kolu Superlige.

Čak 11 rukometašica domaćeg tima se upisalo u strelce, a podjednako su zaslužne za trijumf na otvaranju sezone bile oba golmana Milena Petković i Tamara Popović, koje su sakupile 16 odbrana. Treba istaći učinak Katarine Radović, koja je bila najefikasnija u domaćem sastavu sa 7 pogodaka, a naročito je briljirala u prvom delu igre i nagovestila da bi u ovoj sezoni mogla biti predvodnik sastava Svetislava Jovanovića.

Obe ekipe su nervozno ušle u utakmicu. Greške su viđene na oba kraja terena, pa se na prvi gol čekalo punih 6 minuta. Prvi gol u Čairu u novoj sezoni postigla je rukometašica Železničara Bakša i to je bilo jedino vođstvo goši u ovom susretu.

U tim momentima najbolje na terenu bile su golmani Petković i Ivanov, a promašeno je dosta zicera, protok lopte je bio dosta spor.

No, u tim trenucima domaće igračice su “uhvatile zalet” i serijom od 6:0 preko Radovićeve i Filipovićeve došle do lepe zalihe. Posebno je kompaktna bila igra u odbrani niškog tima, koja je primila samo 2 pogotka u prvih 15 minuta meča za vođstvo od 7:2.

Lošim dodavanjima u napadu igračice Naise “dale su sebi taj luksuz” da za 5 minuta prokockaju stečenu prednost i u 20. minutu omogućile gošćama, da pre svega golovima iz kontri poravnaju rezultat.

Ako su početnu prednost Naisi donele rukometašice koje u napadu pokrivaju levu stranu terena za stečeno vođstvo na poluvremenu (15:11) najzaslužnije su desni bek i desno krilo sestre Jovana i Teodora Zdravković. One su pronalazile sjajna rešenja u napadu i svojim golovima omogućile zalihu od +4 posle prvih 30 minuta svom timu.

U nastavku je na parketu niške hale sportova postojao samo jedan tim. Na startu drugog dela igre golovima sa krilnih pozicija održavale su prednost stečenu na poluvremenu, a onda dočekale pad u igri protivnika, vešto ga iskoristile i do kraja meča postepeno uvećavale razliku.

Trener domaćih Svetislav Jovanović je rotirao veliki broj igračica, odlično rasporedio minutažu i održavajući visok tempo igre taktički vodio svoj tim do prvog trijumfa u šampionatu.

Na kraju, posle 60 minuta rukometa na semaforu je stajalo ubedljivih 33:22 za domaći sastav.

Strateg niškog tima je nakon meča istakao da je dobra defanzivna postavka  njegovih igračica u mnogome odredila pitanje pobednika.

Nemamo igrača visokog kvaliteta, ali smo se pre svega svih 60 minuta borili u odbrani. Sigurno je da imamo problem sa realizacijom, ali korigovaćemo to u nastavku šampionata. Cilj nam je da ove sezone pravimo igrače, tako da će veću minutažu dobiti mlade igračice i videćemo da li ćemo na kraju prvenstva uspeti u svojoj nameri - zaključio je Jovanović.

Nišku ekipu narednog vikenda čekaju evropske obaveze, te će u 2. kolu kvalifikacija za Kup EHF u Nemačkoj gostovati ekipi Mecingena.

NAISA - ŽELEZNIČAR 33:22 (15:11)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Vanja Antić (Beograd) i Jelena Jakovljević (Jakovo)

Sedmerci: Naisa 2 (1), Železničar 3 (2)

Isključenja: Naisa 8, Železničar 4 minuta

Naisa: Petković 7 odbrana, Popović 8 (1) odbrana, Nikolić, Stoiljković, Milojević 3, Karalić 2, Stefanović 1, Radović 7 (1), Aleksić 2, J. Zdravković 3, Mitrović, T. Zdravković 2, Belić 5, Tanasković 3, Filipović 4, Tatar 1

Železničar: Ivanov 4 odbrane, Kostić 6 (1) odbrane, Bakić, Gudurić, Stojsavljević, Zečević 4 (2), Dragović 2, Majkić 6, Stamenić 1, Bursać 5, Đorđević, Bojić, Anjol, Orlović 1, Bakša 3

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: