Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 4. 5. 2018.

| Sport

Naisa završila sezonu na trećem mestu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
VAK-6867
Sezona bez trofeja, ali sa plasmanom u evropsko takmičenje; foto: Vanja Keser

Iako su pred početak sezone iz Rukometnog kluba Naisa najavljivali borbu za sam vrh u Prvenstvu Srbije i nakon osnovnog dela Superlige niški klub bio na prvom mestu, rukometašice Naise završile su sezonu kao trećeplasirane i bez plasmana na završni turnir Kupa Srbije, ali sa obezbeđenim mestom u nekom evropskom takmičenju.

VAK-1055 Trener Svetislav Jovanović: "Naisa i dalje predstavlja Niš i Srbiju u Evropi i srećan sam zbog toga"; foto: Vanja Keser

Septembra prošle godine na konferenciji za medije pred početak takmičarske sezone trener Naise Svetislav Jovanović, koji je 14. put vodio Naisu u poslednjih 15 sezona, rekao je “da idu ka vrhu, da budu među četiri ekipe i da pokušaju da dođu i do samog vrha”.

Naisa nastavlja tradiciju igranja u Evropi. Poslednjih 15 godina igrali smo Evropu 13 puta. Najverovatnije igramo Čelendž kup, takmičenje koje je po meri ekipama iz Srbije, jer Liga šampiona i EHF kup su nadmetanja sa mnogo jačim ekipama. Naisa i dalje predstavlja Niš i Srbiju u Evropi i srećan sam zbog toga - rekao je na kraju sezone Jovanović.

VAK-3207-(1) U Evropi zaustavljene u osmini finala Čelendž kupa; foto: Vanja Keser

Naisa je osnovni deo Superlige završila na prvom mestu, ispred Medicinara, Jagodine i Bekamenta. Nišlijke su zabeležile 14 pobeda, jednom remizirale i tri puta izgubile, pa su u polufinalu plej-ofa igrale protiv Bekamenta koji ih je savladao u dva meča - 26:22 u Nišu i 28:26 u Aranđelovcu.

U borbi za treće mesto niški tim je igrao protiv Medicinara i savladao ga u prva tri meča gol-razlikom +40.

Pokazali smo u tromeču da je ova Naisa zaslužila i bolju poziciju od trećeg mesta na kom završavamo sezonu. Treba izvući pouke iz svega. Iako je sezona završena, celog maja ćemo da radimo, pa sledi prelazni period. Uprava treba da obavi razgovor sa igračicama i treba da pravimo planove za narednu sezonu - dodao je Jovanović.

Osvajanjem trećem mesta u Prvenstvu Srbije ekipa Naisa će najverovatnije, samo da to potvrdi Evropska rukometna federacija, igrati Čelendž kup, takmičenje koje je osvojila 2007. godine.

Pored takmičenja u Superligi, niške igračice su se borile na još dva fronta - u Čelendž kupu i regionalnom Kupu. Takmičenje u Evropi Naisa je počela pobedom u dvomeču nad Makabijem, ali je izgubila u osmini finala od holandske ekipe Virto Kvintus. U finalu regionalnog Kupa izgibila je od Jagodine i tako ostala bez plasmana na završni turnir Kupa Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: