Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 24. 4. 2020.

| Sport

Naisa završila sezonu u Evropi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
naisa 2
Naisa, ipak, bez nastavka evropske bajek; foto: M. F.

Zbog pandemije virusa korona i zabrane sportskih dešavanja širom Starog kontinenta i sveta, Evropska rukometna federacija odlučila je da Čelendž kup, takmičenje u kom je niška Naisa stigla do polufinala, otkaže. Sa druge strane, Liga šampiona za muškarce će biti krajem godine, za žene septembra, a muška rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Egiptu jer se baraž neće igrati.

Niške rukometašice ove sezone bile su na korak od finala takmičenja koje su 2007. godine osvojile, ali evropsku bajku prekinula je pandemija. Zbog nemogućnosti održavanja sportskih dešavanja, Evropska rukometna federacija (EHF) odlučila je da ovo takmičenje otkaže.

Naisa je trebalo da igra polufinale sa Lokomotivom iz Zagreba, ali šansu za novi evropski trofej moraće da traži drugi put.

Na video-sednici uprava EHF-a odlučila je sudbinu ovosezonskih takmičenja, pa tako neće biti mečeva ni u Čelendž kupu za muškarce i EHF kupu za žene.

Ono što se još tiče srpske rukometne scene, naša muška reprezentacija neće igrati baraž za Svetsko prvenstvo koje bi trebalo da se igra januara 2021. godine u Egiptu. Slovenija, zbog boljeg plasmana na poslednjem Evropskom prvenstvu, dobila je "zeleno svetlo" da ide na Mondijal.

Četiri kola pre kraja kvalifikacija, ženska reprezentacija Srbije je izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje je u Norveškoj i Danskoj krajem ove godine.

Zanimljivo je da će se završnica Lige šampiona za muškarce odigrati bez osmine finala i četvrtfinala. Fajnal for bi trebalo da se igra 28. i 29. decembra u Kelnu, a igraće po dve najbolje ekipe iz obe grupe: Barsa, PSŽ, Kil i Vesprem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: