Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 17. 1. 2021.

| Sport

Naisa završila takmičenje u Evropi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zrk naisa, ekipa
Stale u osmini finala EHF kupa; foto: Rukometni savez Srbije

Nije uspela Naisa iz Niša da nadoknadi minus od 13 golova u osmini finala EHF kupa i obezbedi mesto među osam najboljih ekipa ovog evropskog takmičenja. U revanšu su rukometašice iz Niša poražene od Rinkona iz Malage rezultatom 23:22 (12:12) i ukupnim rezultatom 60:46 izgubile od osvajača Superkupa Španije.

Nakon ubedljivog poraza u prvom meču osmine finala EHF kupa (37:24), niška ekipa je odigrala znatno bolje. Ipak, iako je većim tokom meča bilo neizvesno, Naisa nijednom nije povela.

Počele su bolje domaće igračice, povele sa 3:0, a onda u 14. minutu vodile sa 7:2. Serijom 4:0 i golovima Dunje Tasić, Katarine Radović, Simone Stojanovske i Marije Filipović, Naisa je došla na minus jedan (7:6). Uz dva vezana gola Stojanovske Nišlijke su izjednačile (8:8 u 23. minutu), ali nisu uspele da preokrenu rezultat. Rezultat na poluvremenu bio je 12:12.

Serijom 4:0 Malaga je počela drugi deo igre i povela sa 16:12. Uzvratila je ekipa iz Niša istom serijom i 46. minutu opet izjednačila (17:17), ali opet nije uspela da preokrene i povede. Tako je bilo do kraja meča, pa je predstavnik Španije slavio i u drugom meču, ovog puta sa 23:22.

Srpski rukomet je tako ostao bez predstavnika u Evropi, a Naisa se sada okreće domaćim takmičenjima.

NAISA - MALAGA 22:23 (12:12)

Malaga.

Sudije: Luks Bulaker i Kristof Žili (Belgija).

Sedmerci: Naisa 4 (3), Malaga 6 (5).

Isključenja: Naisa 8, Malaga 14 minuta.

NAISA: Milena Petković (9 odbrana, 1 sedmerac), Mitić, Teodora (Zdravković) Petković, Đurović, Radović 2, Stojanovska 5 (1), T.Petković, Stankovski, Stamenković 2, Nikolić, Filipović 3, Simatović, Sukur 1, Tasić 6, Gakidova 3 (2).

RINKON FERTILIDAD MALAGA: Kasteljanos, Fernandez (11 odbrana), Bravo 5 (3), S.Lopez 6, Rohas 3, E.Lopez, Doiro 1, Arderius 1, Sančez 1, Perez 1, Garsija 4, Gutierez, Pineira 1, Dos Santos.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: