Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 24. 1. 2014.

| Sport

Naisa želi peti trijumf u nizu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sandra-lapajne-naisa.jpg
Sandra Lapajne će sa kapitenskom trakom predvoditi Naisu; foto: Vanja Keser

Nakon četiri vezane pobede rukometašice niške Naise dočekaće Kikindu u subotu, 25. januara od 18h u hali Čair. Ulaz je slobodan.

Naisa je 2013. godinu završila sa dve pobede, nad Zvezdom i Železničarom, a počela 2014. godinu trijumfima nad Jagodinom i Vojvodinom. Pobednički niz niška ekipa želi da nastavi, a prilika je u subotu u hali Čair kada Naisi u goste stiže osmoplasirana ekipa na tabeli Kikinda.

- Iako su novajlije u ligi, mlada su i, u odbrani, vrlo agresivna ekipa. Čak su tamo dve devojčice koje su prve rukometne korake načinile u Naisi, Selena Aleksić i Jovana Veljković. Kikinda je pobedila u Inđiji sa pet golova razlike, odigrala nerešeno u Novom Sadu, pokazala, dakle, da je vrlo neugodan gost. Ipak, mi prihvatamo ulogu favorita i nećemo dozvoliti iznenađenje. Pobedom bismo zaokružili seriju od pet uzastopnih pobeda pred pet gostovanja u nizu koja nas očekuju - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Jovanović najverovatnije neće moći da računa na sve igračice jer Marija Filipović neće igrati zbog povrede zadobijene u meču sa Jagodinom.

- Nekoliko njihovih rukometašica poznajemo iz mlađih kategorija, što pomenuti tandem koji je igrao u Naisi, što ostale iz reprezentativnih selekcija. To je talentovana ekipa, ali je naša prednost u iskustvu. Ako smo mogle da dobijemo Jagodinu, pitanje pobednika protiv Kikinde ne bi smelo da se ostavi - istakla je  levo krilo Maja Veljković.

Naisa je sa 11 bodova na šestoj poziciji na tabeli, dok Kikinda ima 4 boda manje i zauzima dve pozicije niže od Nišlijki.

- Ja sam, u dresu Crvenog krsta, imala prilike da pre manje od godinu dana igram protiv Kikinde, u baražu za Superligu. To je ekipa koja igra izrazito agresivno u odbrani i moraćemo da im odgovorimo istim stilom, kako bismo iz kontri i polukontri što lakše postizale golove i tako meč što pre uvele u miran tok - rekla je Danijela Kričak, koja je debitovala za Naisu na meču sa Jagodinom.

Utakmica u okviru 10. kola Superlige na programu je u subotu, 25. januara od 18h u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: