Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 6. 10. 2011.

| Sport

Naisus dočekuje Napredak

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk naisus

Rukometaši Naisusa ugostiće Napredak iz Kruševca u četvrtom kolu Superlige u subotu, 8. oktobra od 18:30h u sali OŠ "Mika Antić".

Duel dve ekipe koje su poslednje uvršetene za takmičenje u Superligi ove godine. Naisus je prošle sezone ispao iz elitnog ranga takmičenja, pa je odustajanjem Planike kao pretposlednji dobio povratnu kartu, a Napredak je odustajanjem Vranja preko baraža i pobede nad Suboticom stigao u Superligu.

Niška ekipa nije startovala baš uspešno jer ima pobedu nad Dinamom kod kuće i dva poraza u gostima, od PKB-a i kragujevačkog Radničkog. Ako je po toj tradiciji, kod kuće bi trebalo da usledi još jedna pobeda. U to veruje i golman niške ekipe Milan Ćućuz koji je meč protiv Radničkog završio u 20. minutu zbog direktnog crvenog kartona.

- Protiv Napretka očekujemo pobedu. Nismo baš aspolutni favoriti, ali oni su tek pre tri nedelje obezbedili učešće u Superligi. Nemaju za sada poraz, imali su sjajan start. To ne treba da nas brine, igrali smo protiv njih u pripremnom periodu i pobedili smo ih u gostima. Očekujem dva boda i želim da pozovem navijače i ljubiteje rukometa da dođu na utakmicu jer nam je potrebna podrška sa tribina - rekao je Ćućuz.

Osim podrške sa tribina, rukometašima će biti potrebna i dobra igra u odbrani i borbeni napad. Blagi favorit u ovom meču je Naisus zbog domaćeg terena.

- Treba nam podrška u narednom periodu kako bi započeli niz pobeda kod kuće. U prvom meču u Nišu smo pobedili, a treba to i da ponovimo. Nama je najveći problem zalaganje u odbrani, ali verujem da će protiv Napretka svi dati sve od sebe. Naisus nije veliki favorit, ali kod kuće moramo da budemo favoriti - rekao je Vojislav Kraljić, direktor Naisusa.

Kruševački Napredak je kod kuće pobedio Crvenku i Požarevac, a protiv Rudara je u Kostolcu igrao nerešeno. U sastavu novajlije u ligi veruju da mogu da nastave niz bez poraza.

- Kruševac je napravio ekipu za Prvu ligu koja će se boriti za Superligu. Dobili smo šasnu da ove godine zaigramo u najeltnijem rangu. Na svim pozicijama imamo iskusne i dobre igrače i želimo da nastavimo pozitivnu seriju i u Nišu. Naisus je favorit zbog domaćeg terena, ali ako ponovimo igre kao iz prva tri kola, možemo i do pobede - rekao je Dragan Ranđelović, igrač Napretka koji je prošle sezone igrao u Naisusu.

Vojislav Kraljić navodi da su pregovori sa levim bekovima Vojislavom Ćućuzom i Miljanom Manićem na početku i da će sve zavisiti od finansija. Takođe, promena imena u Železničar će sačekati još malo.

- Promena imena neće moći u kratkom roku da bude obavljena. Zbog administracije ćemo sačekati još malo i prebacivanje iz Ministarstva sporta u APR. Dogovorili smo saradnju sa KBC bankom i osiguravajućom kućom Delta đenerali - rekao je Kraljić.

Utakmica u sali OŠ "Mika Antić" je u subotu, 8. oktobra od 18:30h, a ulaz je besplatan.

Ostali parovi 4. kola:

07.10. u 18h Rudar - Smederevo DU-Integral
08.10. u 19h Jugović Unimet - Obilić
08.10. u 19:30h Kolubara - Crvenka Jafa
09.10. u 18h Vojvodina - Radnički
11.10. u 16:30h Crvena zvezda - PKB
12.10. u 18h Požarevac - Metaloplastika
Partizan - Dinamo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: