Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 28. 4. 2011.

| Sport

Naisus dočekuje Smederevo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Rukometaši Naisusa dočekuju Smederevo u 26. kolu Superlige i samo im pobeda daje nadu za opstanak. Meč je zakazan za subotu, 30. april u 19h u sali OŠ “Mika Antić”.

Niške rukometaše pobeda nad Smederevom ostavlja u borbi za opstanak, dok svaki drugi rezultat ih udaljava od željenog cilja. Gostujući tim ima trenutno 12 bodova, što je za bod manje od Nišlija, ali ima i utakmicu više. 

- Ovo je utakmica “biti ili ne biti” za niški muški rukomet. Poraz vodi kraju u elitnoj ligi, a pobeda nas približava opstanku. Odlaskom u niži rang uzdrmao bi se i niški rukomet, ali i niški sport. Igrači nisu imali dobru pripremu za ovaj meč, ali imaju motiva. Igrači su motivisani da pobede – rekao je Nikola Dokman, sportski direktor Naisusa.

Prethodnih dana rukometaši nisu trenirali redovno tokom praznika, a u jednom periodu su i štrajkovali zbog dugovanja. U utorak je gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisao ugovor sa predstavnicima NIS-a i Naisus će dobiti 2 miliona dinara od ove kompanije.

- Situacija u klubu je teška, ali bi posle potpisivanja ugovora sa NIS-om trebalo da se popravi. Gradonačelnik Simonović i većnik Miodrag Radović su nam garantovali da ćemo do ove utakmice dobiti sredstva od Grada koja su predviđena budžetom Grada. To će nam pomoći da odblokiramo račun i da isplatimo deo dugovanja prema igračima koji su taj novac i zaslužili zalaganjem na terenu – rekao je Nikola Dokman.

On je rekao da je Miodrag Radović tražio finsijski izveštaj kluba da bi se videlo kako je Naisus trošio sredstva, kao i koliko je imao prihoda.

- Od Grada, do kraja 2010. godine, klub je dobio 2.150.000 dinara, a potrošeno je ukupno malo više od 5 miliona. To znači da je Uprava sposobna da obezbedi sredstva i od sponzora. Gospodin Radović je bio zadovoljan izveštajem i rekao je da Naisus zaslužuje podršku grada, a sada samo treba da sigurno obezbedimo opstanak. A to ćemo moći ako trener ima zadovoljne igrače – dodao je Dokman.

Iako su imali manje treninga, igračima ne nedostaje motiv. Ipak, pojedini igrači imaju i zdravstvene probleme.

- Nikola Anđelić ima teži oblik angine i prima injekcije, ali je on rekao da će igrati i trenirati dok god bude mogao da stoji na nogama. Žarko Petković se i dalje žali na bolove u leđima, ali i on će najverovatnije biti u subotu u postavi - dodao je Dokman.

U prvom delu prvenstva Smederevo je na svom terenu slavilo rezultatom 28:22, a niški rukometaši žele da vrate dug i ubedljivije savladaju rivala.

- Daćemo svoj maksimum i učinićemo sve da pobedimo Smederevo. Svi pojedinci, od golmana pa do najmlađeg igrača, su svesni situacije u kojoj smo. Momci imaju želje da pobedimo i time ispunimo dobar deo cilja. Ne bih da potcenjujem Smederevo, ali su nam ostali veliki dužnici. Moram da kažem da smo tamo imali "dobro gostoprimstvo", pa smo rešili da im vratimo to sa kamatom. Smederevo je dobra ekipa, a mi smo ih letos pobedili na turniru u Blacu. Bitno je i da nas publika podrži od prvog minuta jer na krilima navijača možemo da ostvarimo trijumf – rekao je Radosav Stojilković, kapiten Naisusa.

Utakmica se igra u subotu, 30. aprila od 19h u sali Osnovne škole "Mika Antić". Ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • merak

    12:04 // 29. 4. 2011.

    kako te bre vise nije sramota da lazes dokmane. ko od vas nesposobnjakovica je obezbedio i 1 dinar? da li je to pancic koji i ne zna kada mu ekipa igra, iva koji ima 300evra svojih razloga i kovacevickinih 300evra razloga da nalazi pare. bas ih briga dok je tu dom rukometa. svi zajedno mars iz sporta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: