Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 17. 11. 2011.

| Sport

Naisus gostuje u Požarevcu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk naisus, djuric
Kapiten Vladimir Đurić: "Možemo i do treće pobede u nizu"

Posle dve uzastopne pobede rukometaši Naisusa gostuju ekipi Požarevca u 9. kolu Superlige. Meč će biti odigran u nedelju, 20. novembra od 19h.

Rukometni klub Naisus je prvi put još od marta ove godine vezao dve utakmice sa trijumfima. Tada su zaredom pali Jugović i Crvenka, a sada opet Crvenka i Rudar iz Kostolca u hali Čair. Igra nije bila na nivou niškog kluba koji će vratiti slavno ime Železničar, ali nakon slabijih partija izvučena su 4 boda. Niški tim ima priliku da veže i treću pobedu u nedelju kada gostuje ekipi koja je, ako se gleda samo tabela, slabijeg kvaliteta.

- Nadam se da možemo da nastavimo niz i da napravimo dobru igru. Pobedili smo ekipe iz donjeg dela tabele, sada sledi duel sa ekipom koja je nama slična. Te slabije ekipe su naša šansa da osvajamo bodove. Igrači dobro rade, svesni su toga, nismo imali problema u sastavu. Moramo da popravimo dosta toga - rekao je Aleksandar Živković, trener Naisusa.

Niški tim ima po 4 pobede i poraza, a sa 8 bodova zauzima 10. mesto. Požarevac je na 13. poziciji sa samo dve pobede nad Smederevom i Crvenkom, a u prethodna dva kola je poražen od Rudara i Kolubare.

- Nakon dve uzastopne pobede idemo u goste Požarevcu. Gledali smo meč Požarevca i Kostolca i mogu da kažem da su dobra ekipa, ali iskreno mislim da možemo i do treće pobede u nizu. Idemo utakmicu po utakmicu i verujem da ćemo doći do bodova u Požarevcu. Predstoje nam 4 jake utakmice do kraja polusezone, ali idemo polako - rekao je Vladimir Đurić, kapiten Naisusa.

Ovo je treći meč od kako je na klupi niškog superligaša Aleksandar Živković, nekadašanji trener Železničara. Pod njegovim vođstvom Naisus je ostvario dve pobede, ali postoji još problema oko mesta trenera.

- Na Aleksandra Živkovića ekipa je odlično reagovala, tu su i rezultati koji govore u prilog. Očekujemo i treću pobedu pod njegovim vođstvom, ali problem je što ovako iskusan trener sa bogatom biografijom nema licencu. Zamolili bismo Zajednicu trenera da dobije tu licencu koja je potrebna za vođenje superligaša - rekao je Vojislav Kraljić, direktor Naisusa.

Rukometni klub Naisus je jedan od prvih sportskih klubova koje je postalo sportsko udruženje i svu dokumentaciju prebacio iz Ministarstva sporta u Agenciju za privredne registre.

- Uradili smo ovu obevezu 5 meseci pre isteka roka. Pozivam sve zainteresovane da podnesu zahtev za članstvo u klubu, a zahtevi će biti razmatrani na Skupštini po pravilima statuta. Otvorena su vrata svima, ko god želi da pomogne niškom rukometu - rekao je Vojislav Kraljić.

Ostali parovi 9. kola:

Crvenka Jafa - Partizan 26:32 (16:16)
19.11. u 18h Radnički - PKB
19.11. u 19h Smederevo DU-Integral - Crvena zvezda
18.11. u 19h Metaloplastika - Jugović Unimet
19.11. u 19h Napredak - Obilić
19.11. u 19h Rudar - Vojvodina
19.11. u 20:30h Dinamo - Kolubara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    15:09 // 18. 11. 2011.

    "Zamolili bismo Zajednicu trenera da dobije tu licencu koja je potrebna za vođenje superligaša - rekao je Vojislav Kraljić, direktor Naisusa"

    Ali lepo da ih zamolite!!!

    p.s. Predsednik zajednice trenera je Pr. Dr. Sasa Markovic sa kojim su dva meseca tikve sadili, pa ga posle najurili ko stetnog.

    Nista se ne brini, taj ne prasta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: