Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 21. 5. 2011.

| Sport

Naisus savladao Požarevac

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Kapiten Radosav Stojilković (5); foto: rknaissus.com

NIŠ - Rukometaši Naisusa pobedili su Požarevac rezultatom 26:25 (17:9) u 28. kolu Superlige. Vranje izgubilo od Partizana, Planinka remizirala sa Jugovićem.

NAISUS: Kosanović 13 odbrana, Milosavljević Marko, Stojilković, Vasiljević, Stanojić 4, Santrač, Stanković 1, Ranđelović 4, Jovanović 5 (1), Milosavljević Miloš 4, Petković 4, Todorović, Anđelić 4, Dolić.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 14 minuta

POŽAREVAC: Đorđević 15 odbrana (1), Stevanović, Glišić 2, Jovanović 2, Marić, Božić 6 (3), Jelić 3, Kovačević 4, Čavaljuga 1, Petrović, Dimić, Nedeljković, Dimitrijević 1, Pljevaljčić 6 (1).

Sedmerci: 4/6
Isključenja: 18 minita

Rukometaši Naisusa ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Superligi, ali još nisu i potvrdili mesto u ovom rangu. Protiv Požarevca su počeli odlično, u 8. minutu vodili 7:1. Sredinom prvog poluvremena niška ekipa se malo opustila, pa su gosti stigli na minus 4. Ipak, domaćini koriste igrača više i do pauze su stekli 8 golova prednosti.

- Dobro smo odigrali prvo poluvreme, izgleda da je ta razlika uslovila pad u igri. Prerano smo pomislili da je sve gotovo. Ova dva boda nam mnogo znače za opstanak u Superligi. Naravno, uz adekvatne rezultate protivnika - rekao je Miloš Milosavljević, rukometaš Naisusa.

U drugom delu igre niški igrači su nastavili sa održavanjem prednosti, lakim golovima i dobrim odbranama golmana MIlana Kosanovića. Do 48. minuta Naisus je imao 7 golova prednosti (25:18), ali je do kraja samo Stefan Jovanović postigao gol za domaćina. Ispostavilo se da je taj gol bio dovoljan za sedmu pobedu i važna dva boda.

Ekipa Požarevca nije uspela da ponovi rezultat iz prvog dela sezone, kada je pobedila niški klub. Požarevljani nemaju briga oko opstanka, pa nisu nezadovoljni prikazanim u Nišu.

- Zadovoljni smo i igrom i rezultatom. Čestitam igračima Naisusa na pobedi i fer i korektnoj igri. Mi smo ostvarili cilj, kao debitanti u Superligi smo na sredini tabele. Čak smo i premašili plan - rekao je Đorđe Pljevljačić, kapiten Požarevca.

Nakon ovog kola, Naisus je ostao na 13. mestu jer ima 17 bodova, koliko i Vranje. Dinamo ima bod više, dok Priboj i Crvenka imaju po 15 bodova. Na poslednjem mestu je Smederevo sa 14 bodova. Do kraja šampionata ima još dva kola, a u narednom Naisus gostuje PKB-u.

Ostali rezultati:

Crvenka - Metaloplastika 25:24 (12:10)
Radnički - PKB 26:26 (12:15)
Crvena Zvezda - Kolubara 35:30 (16:14)
Priboj - Smederevo 18:16 (8:7)
Dinamo - Vojvodina 33:31 (15:14)
Vranje - Partizan 26:30 (11:15)
Jugović - Planinka 31:31 (12:17)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Insajder

    11:25 // 22. 5. 2011.

    Bravo majstori!

  • milan

    11:17 // 22. 5. 2011.

    SVAKA CAST! IDEEEMOOO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: