Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 5. 3. 2018.

| Sport

Najavljen završetak rekonstrukcije stadiona “Čair”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
stadion Čair
Hoće li stadion konačno biti završen? foto: Vanja Keser

Iako se još ne zna ko će da plati završetak rekonstrukcije tribina na stadionu “Čair”, na Gradskom veću je usvojeno da će Grad ubuduće da “rešava projektnu dokumentaciju”, da bi mogao da konkuriše kod ministarstava i dobije novac, ne bi li se konačno u potpunosti renovirao niški stadion.

Gradsko veće Niša usvojilo je dopunu Programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje za ovu godinu, ne bi li se završili radovi na izgradnji koji su ranije započeti, a među njima se našao i stadion “Čair”.

Planirano je da severna, istočna i južna tribina stadiona ove godine budu završene i pokrivene, a kako kaže sekretar za investicije Vanča Dimitrov, ovom dopunom programa rešava se projektna dokumentacija.

Do sada znate da je na stadionu izgrađena severna, istočna i južna tribina, da su delom ostale nezavršene. Ovom izradom projektne dokumentacije stvorićemo uslove da se završe te tribine i da se uradi projektna dokumentacija za natkrivanje tog dela stadiona “Čair” - dodaje Dimitrov.

Kako se navodi u Programu koje je usvojilo Veće, za rekonstrukciju “nije potrebno obezbeđivati dodatna sredstva”, jer su ista već planirana u budžetu za ovu godinu.

Ipak, sekretar za investicije nije mogao da precizira koliko će para Grad da izdvoji za stadion “Čair”, niti koliko para treba za renoviranje.

Dimitrov kaže da Grad priprema potrebnu dokumentaciju, što podrazumeva izdavanje građevinske dozvole, a potom će sa tim projektom da konkurišu kod ministarstava da bi obezbedili novac.

Izvori finansiranja biće različiti. Daće sigurno i Ministarstvo sporta i Republika Srbija i sam Sportski savez ili nešto sa strane. Ja ovog momenta ne znam mnogo o načinu tog finansiranja, ali će Grad Niš da stvori uslove da imamo elemente da možemo da gradimo i da imamo mogućnost da se to završava - navodi Dimitrov.

Podsetimo, nedavno je "zamrznuti" predsednik Fudbalskog kluba Radnički Ivica Tončev najavio da postoje “pozitivni signali” za renoviranje stadiona, a i on je rekao da su u pitanju manje investicije koje moraju da se urade da bi niški klub imao dozvolu da na svom stadionu igra evropske utakmice.


DS: Promenom vlasti prekinuta izgradnja stadiona

Pred utakmicu Radničkog i Partizana, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, između ostalog i zbog lošeg stanja niškog stadiona, oglasila se niška Demokratska stranka saopštenjem u kome apeluje na gradsku vlast da se “konačno uključi” u rešavanje ovog problema.

Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu apeluje na gradsku vlast da se konačno uključi u problem rešavanja i završetka stadiona, i da time napravi bar jednu kapitalnu investiciju na zadovoljstvo svojih građana, u ovom slučaju navijača - kažu u DS-u.

Kažu da je izgradnja stadiona “Čair” počela u vreme njihove vlasti, da su tada napravljene moderne tribine i prateći sadržaj, ali da je “promenom vlasti 2012. prekinuta dalja izgradnja”.

Na taj način su se i srušila očekivanja da će Grad Niš dobiti konačno moderan, evropski stadion koji ispunjava sve uslove da se na njemu igraju i reprezentativne utakmice - dodaju.

Gradski odbor DS-a strahuje da će se zbog “praznih obećanja aktuelne vlasti” o nastavku izgradnje zapadne tribine i pokrivanja stadiona, Radnički morati da igra van Niša i pored odličnih rezultata u tekućem prvenstvu i ambicija da se vrati na evropska takmičenja.

Podsetimo, još 2014. godine Grad je odlučio da uzme kredit, kako bi i zapad bio srušen i iznova napravljen, ubrzo su povukli ovu odluku, zbog mera štednje. Od tada, nema pomaka sa “najslabijom karikom” stadiona, koja se nimalo ne održava, a prošle zime se tu našao i zaleđeni “vodopad”.

Kako je Ministarstvo građevinarstva 2016. godine reklo Južnim vestima, "Čair" nema ni upotrebnu dozvolu, jer Grad Niš nije dostavio potrebnu dokumentaciju. Zbog toga postoje i problemi sa strujom, koja je bila isključena, a onda i sudeći po kablu, nelegalno "pozajmljena" iz hale "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    01:46 // 12. 3. 2018.

    Kako ove iz DS nije sramota da se jave nakon što je 10 miliona evra bačeno u ovako fušerajski odrađen posao, pa da prokišnjava novi stadion, gde to ima bre!? I da nakon toliko uloženih para stadion nema uslove za UEFA takmičenja, za to treba neko da odgovara...

    Nisam ni ljubitelj vlasti, ali ovi bivši su jednako loši kao i sadašnji...

  • Bora

    16:33 // 6. 3. 2018.

    Morali smo malo da zrtvujemo pune fudbalske stadione, zvog uspeha u pojedinacnim sportovima.

  • Meksicki talasi

    12:00 // 6. 3. 2018.

    Sad kad Radnicki ima sanse da igra kvalifikacije za Evropu pocece kao neko renoviranue stadiona, da bi se sve stopiralo i pocela rasprodaja bodova kako bi isao neko ko mora, ali nema veze Radnicki ce kad-tad opet u Evropu, a na Cairu 20000 ljudi kao nekad i ponovo"meksicki talasi".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: