Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 28. 1. 2020.

| Sport

Najbolji srpski košarkaš u kolicima trenira sa niškim Naisom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Boban Stanković
Pred meč sa Levskim, Bugari Stankovića najavili kao legendu košarke u kolicima; foto: Marko Aleksandrović

Reprezentativac, član idelane postave na Evropskom prvenstvu C divizije, igrač brojnih trofejnih klubova i MVP grčkog prvenstva Boban Stanković izabrao je Niš za svoju privremenu bazu. Ovaj prekaljeni košarkaš u kolicima trenira sa niškim klubom Nais, u kome ne kriju zadovoljstvo zbog odluke igrača, za koga kažu da je najbolji srpski košarkaš u kolicima svih vremena.

Sem što želi da sačuva formu, 40-godišnji Stanković ovde pohađa i trenersku školu. Predsednik Kluba košarkaša u kolicima Naisa Marko Aleksandrović kaže da su on i košarkaš dugo prijatelji, ali da je najviše uticaja na to da Niš izabere kao svoju kratkotrajni dom imao Miljan Hadžović, trener reprezentacije i trener Naisa. Miljan Hadžović Boban Stanković U Niš ga dovelo i prijateljstvo sa Miljanom Hadžovićem; foto: Marko Aleksandrović

Treba da pređe u Megas Aleksandros, dok ne pređe, on je sa nama, jer nam pomaže da napredujemo i njemu pomaže da bude u treningu. On je najbolji srpski igrač u istoriji. Ja i on se znamo mnogo dugo, ali celo leto je proveo sa Miljanom Hadžovićem, koji je naš trener i trener reprezentacije i stvorilo se jedno prijateljstvo i Boban ima strahovito iskustvo i fenomenalan je igrač, ima veliko poštovanje prema Miljanu Hadžoviću - priča Aleksandrović.

Relativno skoro osnovani Nais sačinjen je od košarkaša koji su novi u ovom sportu, pa nema sumnje da im dolazak nekoga sa toliko iskustva nemerljivo znači.

Motivacija je velika, želja za treningom ogromna i ukoliko imaš jednog igrača u postavi koji je dobar, praktično treba samo da se prati i napreduje u elemntima koje treba da odradiš u napadu i odbrani. On je kreator igre i samim tim u pravom trenutku možeš da dobiješ loptu i onda efikasnost u igri bude mnogo veća nego obično - ispričao je Aleksandrović.

Kako će se konkretno rad sa ovako prekaljenim košarkašem odraziti na samu ekipu, videće se večeras, kada Nišlije igraju u Sofiji prijateljsku utakmicu protiv Levskog. U bugarskom klubu Stankovića su najavili kao legendu srpske košarke u kolicima od koga će svi igrači na terenu moći nešto da nauče.

Inače, Aleksandrović kaže da je plan da Nais stalno igra prijateljske utakmice, ali po gradovima u okolini Niša. Razlog je privlačenje ljudi da dođu u klub, oprobaju se u ovom sportu, a možda u njemu i ostanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    08:07 // 29. 1. 2020.

    Најбољи српски кошаркаш корисник инвалидских колица тренира ........ .
    Он је кошаркаш као и сваки други само што задовољење те потребе користи колица.

  • Марко

    00:19 // 29. 1. 2020.

    Боби је играчи а и велики човек!!!

    • Komentar

      13:52 // 29. 1. 2020.

      Veliki pozdrav prof. dr Marku Aleksandroviću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: