Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 15. 2. 2019.

| Sport

Najjači utisak prvog dana Kupa ostavili "bokseri" iz Žitišta [foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sveti Đorđe Kup Koraća
Navijači doputovali iz Zrenjanina i Žitišta, kako bi podržali košarkaše; foto: Vanja Keser

Godinama nije bilo iznenađenja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, a u istom ritmu protekao je i prvi dan ovogodišnjeg izdanja. Bez mnogo muke FMP i Partizan zakazali su međusobni okršaj u polufinalu, ali su verovatno najveći utisak ostavili “bokseri” - navijači Svetog Đorđa iz Žitišta. Hoće li biti drame na parketu “Čaira” u preostala dva četvrtfinala biće poznato danas, kada se od 17 i 19:30 sastaju Mega i Borac, odnosno Crvena zvezda i Dinamik.

Tim iz Železnika se mučio samo u prvoj deonici, tokom koje je i najglasnija bila podrška trećeligašu, čiji su se brojni navijači uputili iz Vojvodine, kako bi pružili podršku svojim miljenicima. Individualni kvalitet i fizička spremnost presudili su u meču koji je otvorio ovogodišnji Kup, te košarkaši iz Žitišta nisu uspeli da stignu do novog podviga, ali i sam plasman na završni turnir, za nekoga ko igra u trećem rangu takmičenja, smatra jedan od igrača Boris Krstanović, veliki je uspeh.

Mi smo ponosni na ono što smo postigli, što smo došli do ovde, što smo deo ovakve organizacije, ovakvog turnira na kome igraju najbolje ekipe u našoj državi. Ostaje nam da i sledeće godine pokušamo da se kroz kvalifikacije domognemo završnog turnira, da pobeđujemo favorite i da omogućimo ovim ljudima koji su putovali po nekoliko sati iz Zrenjanina, Žitišta, da nas ponovo gledaju na velikoj sceni - rekao je Krstanović.

Impresionirano i rivalom i njegovim navijačima delovao je nakon meča trener FMP-a Vladimir Jovanović, koji je naglasio da je uspeh tima iz Žitišta “nešto fenomenalno”, te da je veliki podstrek za manje košarkaške sredine "da vide da je ostvarenje sna moguće".

Zaista, 7 od 11 za 3 poena je fenomenalno, to skoro nisam video. Ova razlika je apsolutno nerealna, u odnosu na prikazanu igru. Čestitam mojoj ekipi na pobedi, ali pre svega ekipi Svetog Đorđa i na igri i njihovim navijačima na sjajnoj atmosferi koju su pravili, na trudu koji su uložili da dođu u Niš i bodre svoju ekipu - rekao je Jovanović.

Rival FMP-u u polufinalu biće Partizan, zbog čega je Jovanović još jednom apelovao na publiku da navija fer i korektno, kako bi se nakon Kupa pričalo samo o košarci. Na sam sistem takmičenja i to što je iz godine u godinu utisak da ABAligašima niko ne može da parira, osvrnuo se trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Pre 14, 15 godina u Italiji imali smo isti sistem, prva i druga ekipa Druge lige su igrali na Kupu sa prvoligašima. To je uvek bilo dobro za košarku. Čestitam ekipi Novog Pazara, borili su se, imali su dobre momente, mi smo igrali korektno. Mogli smo biti bolji, ali smo mogli biti i puno gori - ispričao je Trinkijeri.

Drugi polufinalni par biće poznat večeras, pošto će od 17 sati na parket Mega i čačanski Borac, a za njima, od 19:30 Crvena zvezda i još jedan tim iz prestonice Dinamik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: