Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 19. 11. 2023.

| Sport

Najveći uspeh niškog džudoa - borac Kinezisa osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Igor Vračar, EJC U 23
Najveći uspeh niškog džudoa; foto: Carlos Ferreira, EJC U23

"Bronzana je, ali je nama zlatna", ovim rečima je trener Nikola Milošević opisao najveći uspeh Džudo kluba Kinezis iz Niša, a i ovog grada, koji je napravio takmičar Igor Vračar na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Vračar je u konkurenciji preko 100 kg osvojio treće mesto, a kaže da je ovo samo jedna u nizu velikih medalja koje dolaze.

Carlos-Ferreira-European-Judo-Championships-U23-Potsdam-2023-2023-293378 Najveći uspeh niškog džudoa; foto: Carlos Ferreira, EJC U23 Jedinu medalju za Srbiju na Evropskom šampionatu za džudiste do 23 godine, koje je održano u nemačkom gradu Potsdamu, osvojio je Igor Vračar, borac Džudo kluba Kinezis iz Niša.

On je do polufinala pobedio Gregora Teresinkija iz Poljske i Nemca Iva Vitoseka, a onda je u polufinalu, posle velike borbe poražen od Iraklija Demetrašvilija iz Gruzije. U meču za bronzanu medalju Vračar je bio bolji Nemca Danijela Udsilaurija.

Veoma sam srećan zbog ove medalje. Celu godinu smo se spremali i sve smo podredili ovom takmičenju i to se isplatilo. Ponosan sam, kako na sebe, tako i na trenere i ceo klub jer smo svi zajedno iskovali ovu medalju, koja je, nadam se samo jedna u nizu velikih medalja koje dolaze - rekao je Vračar.

Igor Vračar i Nikola Milošević Igor Vračar i Nikola Milošević sa bronzanom medaljom koja sija zlatnim sjajem; foto: DžK Kinezis Sa njim je bio njegov trener i nekadašnji uspešni džudista Kineizsa Nikola Milošević.

Konačno smo je iskovali! Bronzana je, ali je nama zlatna. Borili smo se, kako sa protivnicima, tako sa finansijama, tako i sa sobom. Ni jednog trena nismo odustali i ne planiramo. Nišu smo, pored medalja sa evroskih i svetskih kupova, doneli i medalju sa Prvenstva Evrope. Ponosni smo na naš tim, sve do jednog, ponosni smo na naš klub i sve ono što smo godinama unazad činili. Zaslužili smo je napornim radom i ona je konacno naša - rekao je Milošević.

Igor Vračar je ove godine doneo velike uspehe niškog džudiste - osvojio je bronzu na Svetskom kupu, a pre toga i zlatnu medalju na Evropskom kupu.

Srbiju su na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore predstavljali i Rastko Anđelović (do 60 kg), Bogdan Veličković (do 73kg ), Boris Rutović ( do 81 kg), Vasilije Grujičić ( do 81 kg), Miljan Radulj (do 90 kg), Vojin Mandić (do 90 kg), Aleksandar Stojkov (do 100 kg), Nevena Milić (do 48 kg ), Nikolina Nišavić (do 52 kg), Jelena Nišavić (do 63 kg), Jovana Čakarević (do 70 kg), Jovana Stjepanović (do 78 kg), Milica Cvijić (do 78 kg) i Anastasija Bogdanović (preko 78 kg).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    17:05 // 20. 11. 2023.

    Cestitke za dzudiste i medalje koje Kinezis donosi sa Evropskog prvenstva.Visoko obrazovana ustanova DIF skoluje vrhunske sportiste.Nis to zasluzuje.

  • Bravo za dzudiste i klub

    17:00 // 20. 11. 2023.

    Takvim klubovima treba da se vise daje iz budzeta jel donose vrhunske rezultate.Kinezis klub svetski a nas. Zelim vam jos vise uspeha.

  • Dejan Blagojevic

    21:58 // 19. 11. 2023.

    Igore sve cestitke!!!! Ogroman uspeh niskog sporta!!!! Cestitke i treneru Milosevicu!!! Momci ovaj grad treba da bude ponosan na vas!!!
    Bravo!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: