Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 16. 10. 2019.

| Sport

Nakon 18 godina u Leskovcu se ponovo održava polumaraton

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
Ak Vranjski maratonci
Prijave otvorene do 18. oktobra, foto: A. K.

Na ulicama Leskovca će u subotu, 26. oktobra biti održan 20. polumaraton. Pored trke na 21 kilometar, zainteresovani će moći da se oprobaju i u trkama na 10,5 i 4 kilometra. Sve trke startuju u 15 sati, kotizacija za učešće je 1.200 dinara, a prijave su otvorene do 18. oktobra.

Nakon pauze od 18 godina, Atletski klub Dubočica sa još nekoliko partnera, nastavlja organizovanje tradicionalnog polumaratona. Staza nije teška, kažu organizatori, te pozivaju Leskovčane da se prijave i učestvuju u trkama. ruta polumaraton leskovac Trke počinju u 15 sati, foto: printskrin

Start će biti ispred Leskovačkog kulturnog centra, odakle se Bulevarom oslobođenja ide ka ulicama Nikole Skobaljića, Solunskih ratnika, kralja Petra Prvog, 28. marta, a zatim Bulevarom Nikole Pašića, delu Mačvanske, Dubočice, Đure Salaja, Bulevarom Nikole Pašića, preko Stepe Stepanovića i Masarikovog trga nazad do Bulevara oslobođenja - kažu organizatori.

Staza je, kažu, idealna za obaranje ličnih rekorda, a okrepne stanica sa vodom i voćem nalaziće se na 3, 5, 8 i 10. kilometru, a trku će pratiti i medicinska ekipa.

Svi učesnici dobijaju startni paket koga čine startni broj sa čipom, majica, medalja, okrepljenje na stazi i cilju, medicinska pomoć, elektronska diploma, energetski gel, osvežavajući sok i pljeskavica. Merenje će biti elektronsko sa jednokratnim čipovima na broju - kažu organizatori.

Prva tri mesta u polumaratonskoj trci dobiće vaučere za kupovinu sportske opreme u vrednsoti od 20.000, 14.000 i 7.000 dinara, dok su nagradni vaučeri za tri prvoplasirana mesta u kraćoj trci 10.000, 6.000 i 3.000 dinara. Za kategorije takmičara od 40 do 49 u muškoj i ženskoj trci, od 50 do 59 u muškoj, 50 i više godina u ženskoj i 60 i više godina u muškoj takmičari dobijaju pehare za prva tri plamana, dok će na trci na 4 kilometra najbolji dobiti medalje.

Oni koji žele da učestvuju mogu se prijaviti do 18. oktobra na sajtu, a kotizacija je 1.200 dinara odnosno 10 evra.

Više informacija može se dobiti ne mejl adresu [email protected].

Pored Atletskog kluba, u organizaciji takmičenja učestvuju Grad Leskovac i Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti grada Leskovca, a inicijativu su pokrenuli Sportsko udruzenje "Chili Runners" i nekoliko entuzijasta, bivših reperezentativaca Jugoslavije u atletici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: