Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 5. 8. 2020.

| Sport

Nakon četiri meseca kašnjenja, atletska staza na Gradskom stadionu u Vranju se privodi kraju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Gradski stadion Vranje
Izlivanje gumirane površine je trebalo da bude završeno na proleće; foto: Grad Vranje

Iako je najavljeno da će finalni radovi na uređenju atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju biti završeni na proleće, oni se privode kraju tek sad - četiri meseca kasnije. U međuvremenu su u sklopu uređenja staze završeni svi zemljani i betonski radovi, a prema rečima većnika za sport Nenada Đorđevića, sa izlivanjem gumirane površine se kasni zbog celokupne situacije sa epidemijom koja je uticala i na manji priliv novca u gradsku kasu, odakle se projekat finansira.

Uređenje atletske staze površine 2.100 metara kvadratnih, koja je namenjena rekreativcima i najmlađima, počelo je početkom novembra prošle godine, a kako je tada najavio Đorđević, rok za završetak zemljanih radova i betonskih površina bio je 50 dana, dok je izlivanje gumirane površine, zbog vremenskih uslova, trebalo da se završi na proleće, iako Đorđević nije precizirao tačan datum.

Gradski stadion Vranje Postavljena je crna gumirana podloga, sada sledi završni sloj crvene boje; foto: Grad Vranje Prema njegovim rečima, do zastoja u finalnim radovima je došlo zbog nepredviđenje situacije sa epidemijom koja je nadležnima diktirala prioritete.

Bitno je da se projekat privodi kraju. Postavljena je crna gumirana podloga, sad ide još jedna, uspeli smo nekako u celokupnoj situaciji da privedemo kraju. Moramo da prilagođavamo sve, gledali smo da sve funkcioniše, a imali smo mnogo problema, nedovoljno novca, prilivi su mnogo manji, pa su morali da se postave prioriteti. Niko nije očekivao da će ovo da se dešava - kaže Đorđević.

Kako je Đorđević ranije rekao za Južne vesti, sama površina nije dozvoljavala da se uradi profesionalna staza, pa će zbog toga biti 4 trake, a namena joj je rekreativno trčanje i školska takmičenja.

Tada je istakao da su rekonstrukcijom stadiona deca koja treniraju fudbal dobila neophodne uslove za bavljenje ovim sportom, a da je prioritet da se završi celokupna rekonstrukcija stadiona.

Vrednost radova sa PDV-om je 22 miliona dinara i izdvaja se iz budžeta Grada, a izvođač radova je firma “Pejko” iz Beograda u saradnji sa firmom “Saba Belča” iz Preševa.

Zbog izvođenja finalnih radova na uređenju atletske staze, Gradski stadion u Vranju će narednih nedelju dana biti zatvoren za rekreativce i profesionalne sportiste, saopštavaju iz JU Sportska hala.

Kako navode iz JU Sportska hala u toku su finalni radovi na postavljanju tartan podloge na atletskoj stazi, a stadion će na zahtev izvođača, zbog specifičnosti izvođenja radova, biti zatvoren.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    21:02 // 5. 8. 2020.

    čujem neki iz Vranje pričaju da je to roler staza, ovi kažu atletska staza. inače u vranje nema laganje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: