Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 18. 9. 2020.

| Sport

Nakon startnog trijumfa, OK Niš na teškom zadatku u Kragujevcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bardia sadat
Bardija Sadat sa 27 poena vodio Niš do startne pobede u Superligi; foto: JV / Vanja Keser

Protiv kragujevačkog Radničkog, jednog od favorita za vrh tabele u domaćem najjačem takmičenju, igraće odbojkaši Niša drugo kolo Superlige u subotu, 19. septembra. Nakon pobede nad požarevačkim Mladim radnikom u "Čairu", ekipa iz Niša gostuje ekipi koja je na startu sezone pobedila Spartak u Subotici rezultatom 3:2.

Prvi derbi u ovoj sezoni Nišlije će imati već u drugom kolu Superlige kada igraju u Kragujevcu protiv ekipe koja ih je dva puta pobedila u pripremnom periodu - na memorijalnom turniru "Legende Radničkog" u Kragujevcu i na "Memorijalu velikana" u Novom Sadu.

U ovaj duel Nišlije ulaze nakon pobede nad Mladim radnikom (3:1) u meču gde su najviše pokazale novajlije - korektor Bardija Sadat sa 27 poena i Marko Nikolić sa 19.

Radnički je u prvom kolu slavio u Subotici sa 3:2 u meču gde je poveo, pa slavio nakon preokreta i 2:1 za Spartak. Gledajući urađeno u pripremnom periodu, kako je rekao trener Niša Dragan Svetozarević, Kragujevčani imaju tim za sam vrh tabele.

Budžet Vojvodine je 100 miliona dinara, Radničkog 55, a Niša 27 miliona dinara. Mladi radnik je sličan kao mi, pa idu Partizan i Crvena zvezda, Kraljevo. Ali, to je na papiru, u prvenstvu ćemo se potruditi da taj redosled poremetimo. Naš osnovni cilj je da budemo u samom vrhu, kao i igranje u Evropi, ali mislim da smo napravili odličan posao, doveli kvalitetne, iskusne i dobre igrače i nadamo se da ćemo poremetiti taj odnos u srpskoj odbojci koji trenutno stoji. Nadamo se da ćemo moći da podignemo lestvicu u odnosu na prošlu sezonu - kaže Svetozarević.

Meč je u subotu, 19. septembra od 18 časova u hali "Jezero" u Kragujevcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: