Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 20. 4. 2023.

| Sport

Nakon suspenzije niški "Želja" izbačen iz lige zbog neizmirenih dugova

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2
Klub je prvo suspendovan, a potom isključen iz lige, a sve utakmice do kraja prvenstva biće upisane službenim rezultatom 10:0 za protivnike; foto: JV / Jelena Mišić

Nakon što je Rukometni klub Železničar zakasnio da uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor Super B lige Ivan Milivojević prvo je izdao rešenje kojim je suspendovan klub iz Niša do izvršenja uplate, a kako klub nije izvršio uplatu, zvanično je izbačen iz lige.

Sve preostale utakmice koje je Železničar trebalo da odigra do kraja takmičarske sezone 2022/2023, i to u kolima 19, 20, 21. i 22. biće registrovane službenim rezultatom 10:0 u korist protivničkih ekipa, usled neizvršavanja obaveza plaćanja kootizacija za takmičenje, piše u odluci.

Imajući u vidu navedeno, po službenoj dužnosti sam doneo ovo rešenje, imajući u vidu imperativne odredbe člana 9, te člana 10. Propozicija takimčenja RSS, kojim je predviđeno da se svi postignuti rezultati jednog kluba vrednuju ukoliko taj klub tokom takmičarske sezone odigra više od 50 odsto utakmica - rekao je Milivojević.

Na adresu kluba iz Niša stigla je suspenzija koja "po ovom rešenju može trajati do izvršenja uplate 3. rate članarine za takmičenje". Račun kluba je trenutno u blokadi od 2.141.408,17 dinara, prema podacima Narodne banke Srbije. U odluci koja je doneta RK Železničar moći će da uloži žalbu 8 dana od dana dostavljanja.

Zbog blokade koje traje od prošle godine klub više nije od posebnog značaja za Grad i ne nalazi se na listi korisnika budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav

    22:11 // 23. 4. 2023.

    Gase klub zbog 2.000.000din, a naprednjaku Bratislavu Vasiljeviću su oprostili krađu struje od 1.100.000din, i nagodili se da uplati 10.000din

  • Niški

    10:04 // 21. 4. 2023.

    Železničar

    • Nema para za sport

      12:29 // 21. 4. 2023.

      Pa naravno da nema kad se pomaže novosađanima

  • Razbibriga

    20:07 // 20. 4. 2023.

    Nije dovoljno da krah visestrukog osvajaca Kupa i finaliste Kupa kupova objavljujete u sportskoj rublici ! Ovo je ,takodje, za " hroniku" ili kriminal !
    Bice valjda ,medju inspektorima za privredni kriminal, neki lokalpatriota, ko ce ispitati poslovanje Zelje, od dolaska Vujovica , do unistenja !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: