Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 11. 4. 2018.

| Sport

Nakon višegodišnjeg čekanja, najavljen završetak sportske hale u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
sportska hala
Završetak radova do kraja godine, foto: B. Antić

Savremenu sportsku halu "Partizan" Leskovčani bi, prema najavama ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, trebalo da dobiju do kraja tekuće godine. Za završetak radova od para svih poreskih obveznika biće izdvojeno 60 miliona dinara, dok će samo Leskovčani iz svog budžeta pomoći sa dodanih 6 miliona.

Iako su grubi građevinski radovi završeni još marta 2013, a završetak radova najavljivan i za 2015. godinu, sportska hala “Partizan” svoja vrata sportistima konačno bi trebalo da otvori do kraja ove godine.

Javna nabavka, prema rečima ministra Udovičića, biće raspisana u naredne 3 nedelje, a radovi bi trebalo da krenu najkasnije 1. jula tekuće godine. Osim novca svih građana, Leskovčani će učestvovati sa 6 miliona dinara, s obzirom na to da je predračunska vrednost projekta za završetak radova 66 miliona. sportska hala leskovac Kapacitet hale je 500 mesta, foto: B. Antić

Bez jake, moderne, kvalitetne sportske infrastrukture ne možemo da očekujemo da imamo najuspešnije srpske sportiste. Najkasnije 1. jula očekujemo da vidimo ovde radnike i mašine i da svi građani Leskovca dobiju halu koja će biti ponos grada, svih klubova i dece i da postane mesto gde ćemo moći da gledamo buduće šampione - rekao je Udovičić.

Hala je, dodaje, projektovana tako da se u njoj mogu igrati svi sportovi, a prvenstveno košarka, rukomet i odbojka. Kapacitet joj je 500 mesta za gledaoce, što je, ocenjuje, sasvim zadovoljavajuće, a osim đaka iz obližnje škole, moći će da je koriste profesionalni sportisti, ali i rekreativci.

Inače, izgradnja hale počela je još 2011. godine i do sada je u nju uloženo 57 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: