Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:49, 10. 5. 2019.

| Sport

Nakon žestoke borbe Nais izgubio od Partizana za kraj sezone

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais Partizan vaterpolo
Nišlije se vatreno borile; foto: Vanja Keser

Uprkos svoj borbenosti, vaterpolisti Naisa nisu uspeli da savladaju Partizan i tako makar na jedan dan produže sebi nade o evropskom snu. Žestoko, borbeno i sa mnogo takmičarskog naboja protekao je poslednji meč niškog tima u ovoj sezoni, a završen je sa 15:12 za crno-bele.

Previše puta su niški vaterpolisti prokockali prednost igrača više, uz to ni okvir gola nije bio prijateljski nastrojen prema njima, pa su često pucale i prečka i stative. Sa druge strane, Beograđani su ostavili utisak nepogrešivosti u napadu, gde im je gotovo sve polazilo za rukom.

Masovniju podršku imao je Nais, ali su gosti na bazenu “Čair”, posebno u početku, ipak bili glasniji. Na početku su i vaterpolisti Partizana delovali “glasnije” - dva pogotka Petra Smiljanića odvela su crno-bele na 2:0. Nais-Partizan-vaterpolo-maj-2019-2-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser.

Smanjili su domaći na 1:2, gosti poveli sa 4:1, ali su Nišlije sa dva gola Đorđa Lekića stigle do 3:4. Briljirao je Igor Lazić na golu niškog tima, pa nijedna lopta nije otišla iza njegovih leđa prva 2 minuta druge četvrtine. Ipak, greška odbrane dovela je do novog gola rivala i nove prednosti od +2, a onda petercem kapitena Aleksandra Radanovića i na +3.

Nais je potom prokockao prednost od čak dva igrača više. Sa druge strane, Beograđani su iskoristili izgubljeni napad rivala za 7:3. Veru domaćinima vratio je Jakša Kosić pogotkom, a onda i mahanjem rukama ka tribinama pokazao koliko je Naisu prekopotrebna podrška publike.

Nais-Partizan-vaterpolo-maj-2019-4-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser. Odmah po povratku sa velikog odmora domaći su primili još jedan gol. Ponovo je Kosić smanjio zaostatak svoje ekipe na 3 gola, ali je Nikola Radulović već u sledećem napadu povratio +4 za svoj tim, a odmah potom Mihajlo Andrin povećao na +5.

Lavovske borbe Jakše Kosića i Senje Stjepanovića donele su Naisu nove golove, a njegovim navijačima novu nadu (7:10). U završnici pretposlednje deonice gosti su povisili na 11:7, ali je po povratku u bazen Matija Milošević smanjio na 8:11, a Aleksandar Mitrović odmah potom na 9:11.

I u trenucima kada se vera u trijumf niških vaterpolista ponovo uvlačila na tribine “Čaira” arbitar je dosudio novi peterac Partizanu, koji su gosti lako preveli u novih +3. Nais-Partizan-vaterpolo-maj-2019-8-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser.

Usledio je novi gol kapitena crno-belih za 13:9, ali je ponovo proradio tandem Mitrović - Milošević i smanjio prednost rivala na -2. Još jedan peterac dosuđen Partizanu izazvao je buru na tribinama, među stručnim štabom i Upravom Naisa. Trener domaćih Jovan Serafimović dobio je žuti karton, a odluka sudije nije preinačena, pa je 2 i po minuta pre kraja na semaforu stajalo 11:14.

Još jednom je Milošević smanjio vođstvo Partizana na 2 gola. Kako je načeo, tako je Smaljević i dokrajčio niške vaterpoliste, pošto je golom u poslednjem minutu postavio 15:12 i ugasio sve nade Nišlija da mogu do prošlogodišnjeg uspeha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: