Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 16. 11. 2019.

| Sport

Napeti duel sa Česima u "Čairu" pripao Železničaru, za 30. evropsku pobedu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milovanović Železničar
Najefikasniji u niškom sastavu bio Nemanja Milovanović; foto: Vanja Keser

Teška, neizvesna, čvrsta i napeta utakmica 3. runde Čelendž kupa pripala je niškom Železničaru, koji je sa 30:28 savladao češki tim Karvina. Brojna, ali mahom tiha publika u "Čairu" probudila se u završnici utakmice i dala snagu niškim rukometašima da slave i zabeleže svoju 30. pobedu u evropskim takmičenjima.

Sem Miroslava Kocića, koji je tokom celog meča imao sjajne i atraktivne odbrane, niški tim su do trijumfa predvodili Nemanja Milovanović i Aleksandar Stojanović, a pred kraj meča, kada je bilo najpotrebnije, "proradio" je i Vladimir Jevtić, koji je uz golove još i uspešno animirao publiku.

Tvrda utakmica bila je od samog početka, igralo se gol za gol. Prelomni period bio je sredina prvog poluvremena, kada je “Želja” iskoristio prednost igrača više i po prvi put poveo nakon 13 minuta igre.

A sve je počelo sedmercem koji je golman gostiju Nemanja Marjanović skinuo Đorđu Spasiću, ali je niški rukometaš uhvatio i znalački lobovao golmana. Usledila je atraktivna dupla odbrana Miroslava Kocića, kojom je postavio temelje Nemanji Milovanoviću da povede ”Želju” do prvog vođstva (7:6).

Predvođeni veteranom Aleksandrom Stojanovićem domaćini su brzo uvećavali prednost. Ona je lako mogla da bude i veća, s obzirom na to da je trener gostiju tokom svakog napada golmana menjao sedmim igračem, pa se u dva navrata niški rukometaši pokušavali sa šutevima na prazan gol preko celog terena, ali je svaki otišao van okvira.

Nisu se ni gosti predavali lako - nakon gola Mareka Monczka, osvojili su loptu, krenuli u kontru i i kapiten Jan Uzek doneo je novo izjednačenje (12:12). Ponovo je meč vraćen u egal, samo su ovog puta Česi bili ti koji su jurili rezultat.

Sa zvukom sirene svoj prvi pogodak na meču postigao je Dominik Solak, za jednakih 15:15 na poluvremenu.

Ista situacija viđena je i u nastavku, Srbi su uspeli da povedu sa +2, ali su protraćenim napadima i sedmercem dozvolili rivalima da ponovo izjednače. U najnapetijim trenucima "Želju" su održali sjajni Kocić, koji je neutralisao brojne pokušaje rivala, među kojima i onaj, jedan na jedan. To je i dalo snagu Nišlijama, koje su preko najboljeg pojedinca Nemanje Milovanovića, ovog puta realizovanog sedmerca Spasića i upornog Vladimira Jevtića stigli do +3 (23:20).

Upravo je karakteristično Jevtićevo podstrekivanje publike i probudilo brojnu, ali tihu publiku u "Čairu".

Sjajan manevar Marka Milosavljević doneo je 5 minuta pre kraja prednost od 3 gola domaćinu. Kocićevim stopama pošao je i rezervni golman Železničara Nikola Matović, koji je dva minuta pre kraja meča skinuo sedmerac rivalu. Odbranu je "materijalizovao" Aleksandar Stojanović, koji je pogodio za najveću prednost niškog sastava (30:26).

Revanš će se igrati za 7 dana u Češkoj.

Čelendž kup, 3. runda: Železničar - Karvina 30:28 (15:15)

Hala: Čair, Niš

Publika: 1.000

Sudije: Anton Antašev i Denis Musatov (Rusija)

Isključenja: Železničar 4 minuta, Karvina 6 minuta

Sedmerci: Železničar 1 (4) Karvina 3 (4)

Železničar: Matović, Bojan Radivojević, N. Milovanović, Stanojević, Petrović, Boris Radivojević, M. Milosavljević, Stošić, Spasić, A. Stojanović, Jevtić, Cvetković, Potonjak, D. Stojanović, Pavlović, Kocić

Karvina: Mokros, Bruna, Monczka, Gromyko, Placek, Chudoba, Marjanović, Uzek, Solak, Skalicki, Nantl, Zbranek, Nedoma, Chosik

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    19:18 // 17. 11. 2019.

    Nit je to nekadasnji Banjik,nit je Zelja sto je nekad bio!
    Uspeh,da,za euforiju ,nikako.

  • bio sam na utakmicu

    09:00 // 17. 11. 2019.

    Naši su nosili plave dresove a Karvina crne dresove,
    slika koja prati tekst nije sa jucerasnje utakmice .

  • Mara

    21:28 // 16. 11. 2019.

    Super

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: