Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 15. 3. 2021.

| Sport

Napredak nadigrao OKK Beograd, opstanak sve izvesniji

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Kosarka lopta KOSTA
10. pobeda Aleksinčana u prvenstvu; Ilustracija; foto: A. Kostić

Uspeli su košarkaši Napretka da upišu i drugi vezani trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su u okviru 26. kola savladali u gostima tim OKK Beograda rezultatom 82:75 (24:28, 21:15, 14:11, 23:21). Ovo je Alekinčanima bila 10. pobeda u prvenstvu, kojom su sebi povećali šanse da i naredne godine budu deo najjačeg domaćeg takmičenja.

Odigrali su izabaranici Dušana Jelića još jednu neizvesnu završnicu i pokazali jak i čvrst karakter, nakon što su u sredu savladali i ekipu Dinamika. Prva četvrtina obilovala je poenima, ekipa OKK Beograda je bila konstantno u blagoj prednosti i tako su i završili prvi period igre sa četiri poena prednost. Uspeli su igrači iz Aleksinca da odgovore i da rezultat okrenu u svoju korist, ali i da na pauzu odu sa minimalnom prednošću (45:43).

Za razliku od prve četvrtine, ut rećoj je viđen mali broj poena, a obe ekipe su gubile lopte što se može videti iz ovog statističkog parametra, pošto su domaći na kraju meč završili sa 20 prodatih lopti, a gosti sa 17. Na startu odlučujećeg kvartala uspeli su košarkaši Napetka da dođu do 8 poena prednsoti (64:56), ali su baš kao i na meču sa Dinamikom dozvolili seriju protivniku, pa je na polovini poslednjeg perioda igre ekipa Branislava Ratkovice povela sa 72:67. Odgovorili su gosti istom merom, napravili seriju 8:0 i sa puno energije ušli u sam finiš utakmice. Nisu domaći uspevali da pogode koš Aleksinčana, pokušali su faulovima u poslednjem minutu da uhvate priključak, ali ni u tome nisu uspeli pa je razlika na kraju narasla na 7 poena (82:75).

Najefikasniji igrač kod pobednika bio je Raičević sa 20 poena, a pratio ga je i Dikson sa 17. Na drugoj strani crnogorski internacionalac Dragović je zabeležio 26 poena, dok je Vujić pridodao 16.

Ovo je ekipi iz Aleksinca bila 10 pobeda uz 15 poraza, dok su Begrađani sada na skoru 9-15, ali sa utakmicom manje u odnosu na svog rivala. Narednog vikenda u "Hali sportova" u Aleksincu dolazi još jedna ekipa iz donjeg dela tabele, valjevački Metalac.

Košarkaška liga Srbije, 26 kolo: OKK Beograd - Napredak Aleksdinac 75:82 (28:24,15:21,11:14, 21:23)

Dvorana: Mega fektori

Sudije: Marko Juras, Duško Sedlar, Ljubomir Marković

OKK Beograd: Dragović 26, Paunović, Vujić 16, Musić 3, Boltić 3, Đurišić 13, Brekić 8, Kovačević 2, Velković, Mušikić 4, Grujanić;

Napredak: Dikson 17, Karter 13, Stamenić 2, Ćirković 5, N. Raičević 20, Duvnjak, D. Raičević 2, Saičić 2, Bogavac 12, Stanković 7, Mitrović, Karalić 2; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: