Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 11. 2. 2019.

| Sport

Napredak slavio u derbiju i zaposeo lidersku poziciju u Drugoj ligi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Napredak sve bliži KLS-u; foto: Vanja Keser

Svi predstavnici juga Srbije u Drugoj ligi izgubili su u 17. kolu sem Napretka koji je u Aleksincu savladao dosadašnjeg lidera tabele Kolubaru, tako je prestigao i zaposeo prvu poziciju. Veoma slabo odigrane poslednje deonice koštale su trijumfa niški Konstantin i leskovačko Zdravlje, a Pirot je izgubio u Vrbasu.

Aleksinčani su silovito otpočeli meč i stekli solidnu prednost, ali se tim iz Lazarevca oporavio u nastavku. Ni u jednom trenutku Kolubara nije uspela da povede, ali je najbliža tome bila tokom druge deonice.

Ipak, sa pauze se Napredak vratio sa novom snagom i početkom poslednjeg kvartala stigao do maksimalne prednosti, kada je imao +17. Ipak, tada su se malo opustili, a gosti u par navrata smanjili zaostatak na 5 poena, ali više od toga nisu mogli, pa je meč završen sa 81:72.

Od južnjaka najbliži pozitivnom ishodu bio je Pirot, koji je tokom druge deonice uspeo da nadoknadi zaostatak i na poluvremennu povede sa 30:28. U nastavku je malo izgubio korak za Vrbasom, a onda u završnici potpuno, pa je 6 poena ubačenih tokom poslednjeg minuta samo ublažilo poraz, za konačnih 67:58.

Iako je igralo na svom terenu, Zdravlje nije izdržalo do kraja naporan tempo koji je tim iz Smederevske Palanke nametnuo. Sve do završne deonice nijedan od timova nije uspevao da uspostavi značajniju prednost, ali je onda usledio potpuni krah domaćina. Leskovčani su tokom poslednjih 10 minuta ubacili svega 9 poena, naspram 25 Mladosti, te konačnih 93:77 nikako ne pokazuju kako je tekao meč.

Slična sudbina zadesila je i Konstantin, s tim što su Nišlije i Zemun imali veće oscilacije u igri tokom celog meča - gosti su imali 8 poena viška na poluvremenu, a domaćini to sustigli u trećoj četvrtini. A onda se dogodila preslikana situacija kao ona u Leskovcu - 25:9 za Beograđane i konačnih 76:60.

Osim Napretka koji je postao predvodnik Druge lige, ostali južnjaci su izgubili svoje prošlonedeljene pozicije. Sada je Zdravlje peto, Konstantin sedmi, a Pirot osmi.

U sledećem kolu Aleksinčani će gostovati Rtnju u Boljevcu, Piroćanci će ugostiti kraljevačku Slogu, dok će Zdravlje i Konstantin igrati u Nišu jedan protiv drugoga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: